Προεδρία της Δημοκρατίας

Η ΠτΔ για τις συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας
«Η δική μας απάντηση απέναντι στις συνεχείς προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε από τον εξ ανατολών γείτονα είναι η Ελλάδα της δημιουργίας, της ισονομίας, του κράτους δικαίου, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της συνεργασίας, της προόδου, των ανοιχτών οριζόντων», δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου. «Η Θράκη είναι το ζωντανό παράδειγμα όπου χριστιανοί και μουσουλμάνοι πολίτες μπορούν να συμβιώνουν αρμονικά και να αγωνίζονται για το κοινό τους μέλλον», είπε η κ. Σακελλαροπούλου. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις επισκέψεις που έκανε σε επιχειρήσεις της περιοχής, λέγοντας: «Βρέθηκα κοντά σε επιχειρήσεις και παραγωγούς που στηρίζουν την παραγωγική και αναπτυξιακή προσπάθεια της ακριτικής Θράκης. Που ακόμα και μέσα στην κρίση κατάφεραν όχι απλώς να επιβιώσουν αλλά να εκμεταλλευτούν τις νέες τεχνολογικές δυνατότητες, να επεκτείνουν τη δράση τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, να στηρίξουν την απασχόληση με νέες θέσεις εργασίας και να δημιουργήσουν πλούτο για τη χώρα».

Ικανοποίηση από την επίσκεψη της ΠτΔ
Την ικανοποίησή του για την επίσκεψη της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην Κομοτηνή εκφράζει με ανάρτησή του στον Προσωπικό του Λογαριασμό στο F/B ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κος Νίκος Τσαλικίδης. «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή η επίσκεψη της Πρώτης γυναίκας προέδρου στην περιοχή μας από όπου και κατάγεται.» αναφέρει ο κος Τσαλικίδης. Παράλληλα σημειώνει:»Ευχόμαστε και ελπίζουμε η θρακιώτικη καταγωγή της προέδρου να αποτελέσει παρακαταθήκη, εφόδιο και ειδικό κεφάλαιο για την ευρύτερη περιοχή. Ένα κεφάλαιο που θα αξιοποιεί η Κομοτηνή, η Ροδόπη και η Θράκη, ώστε να βρει τον βηματισμό της προς την ευημερία, την πρόοδο και την ανάπτυξη.»

Παιδεία
Ανοίγουν σήμερα τα σχολεία
Επαναλειτουργούν σήμερα δημοτικά, νηπιαγωγεία και ειδικά σχολεία, μετά το lockdown του Μαρτίου. Οι μικροί μαθητές, όπως και οι μαθητές της Δευτεροβάθμιας, επιστρέφουν στις σχολικές αίθουσες με νέα δεδομένα, ως προς τη διάταξη των αιθουσών, τον μέγιστο αριθμό μαθητών ανά τάξη, αλλά και τα διαλείμματα.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους Δασκάλους
Συγκέντρωση στην πλατεία της Κομοτηνής σήμερα στις 13:30 θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης ενάντια στο πολυνομοσχέδιο του ΥΠΑΙΘ. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς το Δημαρχείο Κομοτηνής για την απρόσκοπτη εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής – εκπαίδευσης σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης. Τα μέλη του Συλλόγου εκφράζουν την αντίθεσή τους στο σύνολο του υπό συζήτηση στη βουλή πολυνομοσχέδιου του Υπουργείου Παιδείας και ζητούν την άμεση απόσυρσή του.

Κόμματα – Κινήματα
Τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ
Τηλεδιάσκεψη με καλεσμένο τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, τη συμμετοχή του Γραμματέα Οργανωτικού ΝΔ κ. Στυλιανού Κονταδάκη, Πρόεδρων και Υπευθύνων Αγροτικών Θεμάτων Δ.Ε.Ε.Π. διοργανώθηκε την Πέμπτη από τη Γραμματέα Αγροτικών Φορέων της ΝΔ κ. Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου. Τη Ροδόπη εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. κ. Ιωάννης Βεζυργιαννίδης και οι υπεύθυνοι Αγροτικών Θεμάτων κ.κ. Νικόλαος Κολάτσος και Ιωάννης Αμαξόπουλος. «Πραγματοποιήθηκε μια γόνιμη και ουσιαστική συζήτηση τόσο για θέματα γενικότερης λειτουργίας ΕΛΓΑ, όσο και για τρέχοντα ζητήματα» αναφέρεται σε ανακοίνωση και σημειώνεται μεταξύ άλλων η επίσπευση της καταβολής του υπολειπόμενου 35% των αποζημιώσεων σε καλλιέργειες, ιδίως βαμβακιού, που αφορούν την καλλιεργητική περίοδο του 2019. «Στόχος της διοίκησης του ΕΛΓΑ, υπό τις παρούσες συνθήκες, είναι να γίνεται μια δίκαιη κατανομή των διαθεσίμων πόρων, ώστε να μπορεί να καλυφθεί με οριζόντιο τρόπο, σε όλη την επικράτεια, το μεγαλύτερο μέρος των οφειλόμενων αποζημιώσεων στους αγρότες και να μην αδικηθεί καμιά από τις ζημιωθείσες περιοχές.» ανέφερε ο κος Λυκουρέτζος.
Υγεία
Κρούσματα κορονοϊου
Στα 114 έχουν φτάσει, επισήμως, τα κρούσματα του κοροναϊού στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης, σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις. 5 νέα κρούσματα που προστέθηκαν στην περιοχή, προέρχονται από το Νομό Ξάνθης. Συνολικά, μαζί με τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ο συνολικός αριθμός για το Νομό Ξάνθης αγγίζει πλέον τα 80.
35 ομιλίες σε 6.500 μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της Ροδόπης
Στόχος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης είναι να επαναλάβει από το 2021 και με την είσοδο νέων μαθητών πάλι τις ενημερωτικές ομιλίες στα σχολεία του Νομού. Σύμφωνα με τον πρόεδρο κ. Αλέξανδρο Τσαπέκο ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ροδόπης , την διετία 2017-2018 , παρουσίασε την καμπάνια για την ΟΡΘΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ, με 35 ομιλίες στους 6.500 μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων του Νομού.
Περιφέρεια
Να γίνουν διαγραμμίσεις τώρα ζητά η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία
Την ανάγκη να γίνουν άμεσα διαγραμμίσεις στα σημεία των ασφαλτοστρώσεων στην έξοδο της Κομοτηνής προς Πόρτο Λάγος επισημαίνει με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο F/B ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας κος Κώστας Κατσιμίγας. «Το θέμα είναι πολύ σοβαρό διότι χωρίς γραμμές η οδήγηση είναι επικίνδυνη κυρίως τις βραδινές ώρες και πιθανόν και με κακές καιρικές συνθήκες.» τονίζει σημειώνοντας πως «η ευθύνη ανήκει καθ ολοκληρία στην Περιφέρεια που είναι εκ του νόμου αρμόδια για την συντήρηση του δρόμου και με κάθε τρόπο πρέπει άμεσα να λύσει το τεράστιο πρόβλημα.»

Εθελοντισμός
42 Μονάδες αίμα από το Νέο Σιδηροχώρι
42 Μονάδες αίμα προσέφεραν οι εθελοντές αιμοδότες συμμετέχοντας στην 19ης Εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώθηκε στο Νέο Σιδηροχώρι με πρωτοβουλία των Εθελοντών Αιμοδοτών του οικισμού και τη συνεργασία των Εθελοντών Αιμοδοτών Ροδόπης.

Αθλητικά
Παράταση έως τις 7/6 του FREE THRACE RUN
Έρευνα του ΤΕΦΑΑ Αθηνών: Μανιακοί με το τρέξιμο οι ΈλληνεςΟι βροχές των τελευταίων ημερών, δεν επέτρεψαν αρκετούς συμμετέχοντες στο FREE THRACE RUN να τρέξουν τον «αγώνα τους». Από τους διοργανωτές δίνεται παράταση έως την Κυριακή 7 Ιουνίου για όλους (και για αυτούς που θέλουν να ξαναδοκιμάσουν).
Καιρικό

 

Φώτο:Χαλάζι Καρυδιά της Β.Φιλιππίδου

Πρόβλημα από την Χαλαζόπτωση
Σύντομη αλλά εξαιρετική πυκνή ήταν η χαλαζόπτωση που έπληξε πριν το μεσημέρι της Κυριακής την Ξάνθη. Ιδιαίτερα μέσα στην πόλη της Ξάνθης και τα περίχωρα η ένταση του φαινομένου ήταν πολύ μεγάλη. Χαλαζόπτωση και σε αρκετά σημεία της Ροδόπης χθες Κυριακή.

 

 

 

 

 

Καιρός Δευτέρα 1-6-2020
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Μοιράσου το άρθρο: