Περιφέρεια
Κατασκευή γέφυρας στον Λίσσο
Στην υπογραφή της σύμβασης του έργου με τίτλο «Κατασκευή γέφυρας Λίσσου και προσβάσεων επί της επαρχιακής οδού Πανεπιστημιούπολη – Γρατινή – Αρριανά»με την ανάδοχη εταιρία «ΑΚΜΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΤΕ» προχώρησε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος. Το έργο αρχικού προϋπολογισμού 5.1 εκατ. ευρώ, το οποίο θα γίνει στην περιοχή μεταξύ των οικισμών Αρριανών και Φιλλύρας (περιοχή οικισμού Σκαλώματος), περιλαμβάνει γέφυρα μήκους 153 μέτρων καθώς επίσης και την κατασκευή δυο ισόπεδων κόμβων για την προσαρμογή της υφιστάμενης οδού με την νέα χάραξη. Μέσα στο έργο συγκαταλέγονται, ο οδοφωτισμός της γέφυρας και των κόμβων καθώς και οι απαιτούμενες εργασίες σήμανσης και διαγράμμισης του νέου τμήματος. Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται στα 2.5 εκατ. ευρώ περίπου.

 

Πρωτογενής Τομέας
Νέα χαμηλότοκα δάνεια στους αγρότες αποφέρουν οι κινήσεις του ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδη

Νέα ουσιαστική βοήθεια στους Έλληνες αγρότες μέσω της παροχής χαμηλότοκων δανείων προσφέρει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με τις ελληνικές τράπεζες, προκειμένου να ενθαρρυνθούν περαιτέρω οι επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό στη γεωργία και τις αγροτικές επιχειρήσεις. Το αρχικό ποσόν που θα διατεθεί από την ΕΤΕπ ανέρχεται στα 170 εκατομμύρια ευρώ – με προοπτική να ξεπεράσει τα 200 – και αφορά μακροπρόθεσμα δάνεια χαμηλού επιτοκίου αφού τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα θα δανείζονται σχετικά, με επιτόκιο μειωμένο κατά 80% σε σχέση με το τρέχον της τραπεζικής αγοράς.

Διεπαγγελματικές Οργανώσεις και Αγροτικοί Συνεταιρισμοί στο επίκεντρο της συνάντησης του ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδη με εκπροσώπους κτηνοτρόφων και παραγωγών

Συνάντηση με εκπροσώπους του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, ελαιοπαραγωγών, αμπελοπαραγωγών και συνεταιριστικών οργανώσεων είχε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης. Ο Υπουργός ενημέρωσε τους εκπροσώπους για τη φιλοσοφία της Κυβέρνησης στα θέματα της δημιουργίας διεπαγγελματικών οργανώσεων και αντάλλαξε απόψεις γύρω από το υπό δημιουργία θεσμικό πλαίσιο του νόμου για την εξυγίανση των Αγροτικών Συνεταιρισμών. Τέλος, στη συζήτηση με τους κτηνοτρόφους τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα της αφρικανικής πανώλης καθώς επίσης και τρόποι αύξησης της παραγωγικότητας για τη βελτίωση της ανταγωνιστικής τους θέσης στην εγχώρια και ευρωπαϊκή αγορά.

Κόμματα -Κινήματα
Πρωτοβουλία βουλευτή Δ. Χαρίτου για ενιαίο, ενωτικό εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου
Πρωτοβουλία πήρε ο βουλευτής Δ. Χαρίτου για ενιαίο, ενωτικό εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου απευθύνοντας κάλεσμα σε φορείς νεολαίας, σωματεία και Δήμο. «Η 46η επέτειος εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, σημαδεύεται από πρωτόγνωρα, για τα μεταπολιτευτικά χρόνια, γεγονότα. Η απροκάλυπτη παραβίαση του Πανεπιστημιακού Ασύλου, οι επιθέσεις σε βάρος των φοιτητών που κινητοποιούνται, αποτελούν μελανό σημείο του φετινού εορτασμού και προσβολή στη μνήμη όσων αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για τα ιδανικά της δημοκρατίας και της ελευθερίας» αναφέρει ο βουλευτής και σημειώνει «Απευθύνομαι στους φορείς της νεολαίας, στα σωματεία των εργαζομένων, στην Αυτοδιοίκηση και τους καλώ να πρωτοστατήσουν, ώστε η διοργάνωση του φετινού εορτασμού του Πολυτεχνείου στην πόλη μας να είναι ενιαία, ενωτική, με ένα ισχυρό μήνυμα υπεράσπισης των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων της νέας γενιάς!»

Περιβάλλον
Ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή
Ημερίδα με τίτλο «Ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας -Θράκης» θα διεξαχθεί αύριο Πέμπτη στις 9:00-14:00 στην Κομοτηνή στο ξενοδοχείο CHRIS & EVE. Την ημερίδα διοργανώνει η ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε., Περιφερειακός Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας –Θράκης (ΑΜΘ).

 

Δράση Ανακύκλωσης Ηλεκτρικών Ηλεκτρονικών Συσκευών

Δράση Ανακύκλωσης Ηλεκτρικών Ηλεκτρονικών Συσκευών θα πραγματοποιηθεί το Σαββάτο 23 Νοεμβρίου στην Κεντρική Πλατεία της Κομοτηνής από τις 9πμ έως τις 15μμ. Στο χώρο της κεντρικής πλατείας θα τοποθετηθεί κοντέινερ όπου οι πολίτες του Δήμου μας θα μπορούν να φέρουν τις αχρηστεμένες ηλεκτρικές συσκευές π.χ. μικροσυσκευές, όπως κλιματιστικά, φωτιστικά είδη, σκούπες, συσκευές τηλεπικοινωνίας (κινητά τηλέφωνα, ασύρματα κ.ά.), προϊόντα εικόνας και ήχου, εξοπλισμοί πληροφορικής, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά εργαλεία, ιατροτεχνολογικά προϊόντα κ.ά. Οι Δημότες που έχουν ογκώδεις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές προς απόρριψη π.χ. οικιακές συσκευές (ψυγεία, πλυντήρια, μεγάλες τηλεοράσεις κ.ά.), μπορούν να τηλεφωνούν τις ώρες της δράσης στο 2531022810 προκειμένου συνεργείο του Δήμου να τις παραλάβει από το πεζοδρόμιο μπροστά στην οικία τους.

Επίσκεψη από τον Συνεταιρισμό Καπνοπαραγωγών Θράκης στον Δήμο Ιάσμου

Συνάντηση με τον Συνεταιρισμό Καπνοπαραγωγών Θράκης είχε την Τρίτη 12 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν. O πρόεδρος των Καπνοπαραγωγών Θράκης Χουσεϊν Εσάτ και μέλη του ΔΣ του Συνεταιρισμού επισκέφθηκαν τον Οντέρ Μουμίν στο γραφείο του και τον συνεχάρησαν για τη νίκη του στις πρόσφατες Δημοτικές Εκλογές. Ο Δήμαρχος Ιάσμου ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καπνοπαραγωγοί, τις καταστροφές που υπέστησαν από τα ακραία φαινόμενα και τις επιδοτήσεις. Ο Οντέρ Μουμίν διαβεβαίωσε ότι ως Δήμος Ιάσμου θα στηρίξουν τον Συνεταιρισμό Καπνοπαραγωγών Θράκης και τόνισε τη σημασία της συνεργασίας των δύο φορέων.

Πολιτισμός
Στο Ναύπλιο η χορωδία του Συλλόγου Εβριτών
Με την συμμετοχή της χορωδίας του Συλλόγου Εβριτών στο 6ο διεθνές χορωδιακό φεστιβάλ του Ναυπλίου, που διοργανώθηκε από 6 έως 9 Νοεμβρίου ξεκίνησε την φετινή πολιτιστική δραστηριότητά του ο Σύλλογος Εβριτών Ν. Ροδόπης. Ένα φεστιβάλ που διακρίνεται για το υψηλό επίπεδο των χορωδιών που λαμβάνουν μέρος από πολλά μέρη της Ελλάδος και όχι μόνο. Τα μέλη της χορωδίας του συλλόγου, υπό την καθοδήγηση της κ. Βερόνικας Σεμερτζίδου και με το ρεπερτόριο που παρουσίασαν, απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού του Ναυπλίου, που γέμισε ασφυκτικά τον χώρο της εκδήλωσης, αφήνοντας πάρα πολύ καλές εντυπώσεις, παρόλο που είναι μια νεοσύστατη χορωδιακή ομάδα και που μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έχει πραγματοποιήσει ήδη καλές εμφανίσεις, αφήνοντας υποσχέσεις για ακόμη περισσότερες προσδοκίες μελλοντικά.

Σβήσε μου το φεγγάρι!
Παράσταση με την Στέλλα Χαμπέζου θα δοθεί την Κυριακή 17 Νοεμβρίου, στις 12.00μμ στο “Δημοκρίτειο” βιβλιοπωλείο με τίτλο «Σβήσε μου το φεγγάρι» . Πρόκειται για την δραματοποίηση ενός βρεφικού παραμυθού.

 

Εθελοντισμός
Εθελοντική αιμοδοσία
Κάλεσμα στους πολίτες να συμμετάσχουν στην εθελοντική αιμοδοσία την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου απευθύνει η Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσία Κομοτηνής. Στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής θα βρίσκεται η κινητή μονάδα αιμοληψιών, συνεχίζοντας την προσπάθεια προσέλκυσης νέων εθελοντών αιμοδοτών, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η αυτάρκεια και η κάλυψη των αναγκών αίματος και μέσα στην φθινοπωρινή περίοδο.
Αστυνομικό δελτίο
Συνελήφθη 41χρονος ημεδαπός, διωκόμενος με ένταλμα σύλληψης
Συνελήφθη στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 41χρονος ημεδαπός, ο οποίος διώκεται με Ένταλμα Σύλληψης από τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές για διακίνηση ναρκωτικών. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Καιρός:
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές από το βράδυ στη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν : Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα θαλάσσια τοπικά 7 μποφόρ. Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Μοιράσου το άρθρο: