Παιδεία

Αδυναμία εφαρμογής της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης
Στους 13 Δήμους σε όλη τη Χώρα που εκφράζουν μερικώς ή ολικώς αδυναμία εφαρμογής της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης λόγω έλλειψης υποδομών συγκαταλέγεται και ο δήμος Κομοτηνής. Η υποχρεωτική ένταξη μεταφέρθηκε στο επόμενο διδακτικό έτος 2020-2021. Σύμφωνα με την Υπουργό Παιδείας, την κα Νίκη Κεραμέως, έχει ήδη ληφθεί μέριμνα, σε συνεργασία με τα Υπουργεία Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προκειμένου τα παιδιά να ενταχθούν το φετινό διδακτικό έτος, ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ, σε δομές προσχολικής αγωγής με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Πρωτογενής Τομέας
Έκτακτη πρόσληψη κτηνιάτρων από το ΥπΑΑΤ για την πρόληψη εισόδου στην Ελλάδα της Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων

Τροπολογία για την άμεση πρόσληψη και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, κτηνιάτρων με σκοπό την πρόληψη εισόδου στη χώρα της Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων και τον έλεγχο του νοσήματος σε περίπτωση εξάπλωσής του, κατέθεσε στη Βουλή, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης. Η σχετική διάταξη αφορά στην πρόσληψη 46 Κτηνιάτρων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, για ένα έτος, «για την αντιμετώπιση εκτάκτων ή απρόβλεπτων κινδύνων που σχετίζονται με την προστασία της αγροτικής, κτηνοτροφικής και αλιευτικής παραγωγής, την ασφάλεια των τροφίμων και την προστασία της δημόσιας υγείας», όπως επί λέξει αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση της
τροπολογίας.

Πρόσληψη εποχικών γεωπόνων ζήτησε ο Ιλχάν Αχμέτ
Την πρόσληψη εποχικών γεωπόνων με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου για να συνδράμουν τις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ ιδίως τους θερινούς μήνες στην αποτίμηση των ζημιών ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ

Δηλώσεις συγκομιδής
Η υποβολή των δηλώσεων συγκομιδής για την αμπελοοινική περίοδο 2019-2020 θα γίνεται μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας
«Δήλωση Συγκομιδής Αμπελουργικών Προϊόντων» στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπ.Α.Α.Τ. (www.minagric.gr) έως την 30η Νοεμβρίου 2019. Υποχρέωση υποβολής Δήλωσης Συγκομιδής σταφυλιών έχουν όλοι οι Αμπελουργοί που κατέχουν πάνω από ένα (1) στρέμμα οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου και είναι καταγεγραμμένοι στο Αμπελουργικό Μητρώο, με αμπελοτεμάχια μονοκαλλιέργειας αμπέλου με οινοποιήσιμες ποικιλίες και νόμιμο δικαίωμα φύτευσης.

Μητρόπολη
Την Πέμπτη,22 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, ο κ.κ. Παντελεήμων θα Χοροστατήσει κατά την ακολουθία του εσπερινού στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος.

 

 

Πολιτισμός – Εκδηλώσεις
Μουσικές των Σχηματισμών του Δ ́ Σώματος Στρατού
Συναυλία με θέμα «Οδοιπορικό Μουσικών Εκδηλώσεων στη Θράκη» θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 20:30 στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Κομοτηνής. Θα συμμετέχουν οι Στρατιωτικές Μουσικές των Σχηματισμών του Δ ́ Σώματος Στρατού. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Συναυλία με τον Χρήστο Νικολόπουλο
Με τη Συναυλία με τους Χρήστο Νικολόπουλο, Πίτσα Παπαδοπούλου, Γιάννη Σαββιδάκη αρχίζουν στις 31/08 στις 20:30 οι γιορτές της Παλιάς Πόλης της Ξάνθης.Στην Κεντρική σκηνή στην Πλατεία Μητροπόλεως.

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στους «Φιλοτέχνες»
Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα τμήματα «Φιλοτέχνες» για την χρονιά 2019-2020. Κατά τη φετινή χρονιά θα λειτουργήσουν τα εξής τμήματα:
• Παραδοσιακού Χορού (κάθε επιπέδου και ηλικίας)
• Λάτιν (με την ομάδα Sabor Latino)
• Εκμάθησης Μουσικών Οργάνων
• Χορωδίας Ενηλίκων
• Πλεξίματος
• Κεντήματος
Ειδική προσφορά 5 ευρώ τον μήνα για τους φοιτητές για το τμήμα του Παραδοσιακού Χορού. Πληροφορίες – Εγγραφές στο τηλέφωνο 6946805554. Φέτος οι «Φιλοτέχνες» θα συνεργαστούν με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών και φίλων Ροδόπης «Δύναμη Ψυχής». Από την έναρξη της νέας διδακτικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο, όλα τα μέλη του συλλόγου καρκινοπαθών θα μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα οποιουδήποτε τμήματος της Στέγης Πολιτισμού Παράδοσης & Λαογραφίας «Φιλοτέχνες» εντελώς δωρεάν.
Αστυνομικό Δελτίο
Συνελήφθη 23χρονος αλλοδαπός ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της 16-8-2019, στην Εγνατία Οδό, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 23χρονος αλλοδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες. Αναλυτικότερα, βραδινές ώρες της 15/16-8-2019, σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 23χρονο, οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, προκειμένου να το ακινητοποιήσει. Ο οδηγός του οχήματος δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα, εισήλθε στην παλαιά Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. Στη συνέχεια το όχημα αφού κινήθηκε στην πόλη της Κομοτηνής και την παλαιά Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, εισήλθε στην Εγνατία Οδό με κατεύθυνση την Καβάλα. Τελικά στον κόμβο Εξοχής το αυτοκίνητο προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες και ακινητοποιήθηκε, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός, ενώ ο 23χρονος διακινητής επιχείρησε να διαφύγει πεζός, χωρίς να τα καταφέρει καθόσον συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου διαπιστώθηκε ότι ο δράστης μετέφερε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες.
Συνελήφθη 50χρονος αλλοδαπός ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθη στην Ξάνθη 50χρονος αλλοδαπός ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμος αλλοδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 50χρονο διότι, όπως διαπιστώθηκε, οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, μετέφερε δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχε αποκρύψει σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στην καρότσα του οχήματος, προωθώντας τους με αυτό τον τρόπο παράνομα στην ενδοχώρα.
Συλλήψεις ανηλίκων για κλοπή
Σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, σε βάρος τριών ημεδαπών, ενός 17χρονου, μίας 17χρονης και μίας 15χρονης, διότι, όπως προέκυψε, βραδινές ώρες της 12/13-8-2019, ενεργώντας από κοινού, αφαίρεσαν από την πόλη της Κομοτηνής μία δίκυκλη μοτοσικλέτα και διέρρηξαν επιχείρηση, σε χωριό της Ροδόπης, χωρίς όμως να προλάβουν να αφαιρέσουν οτιδήποτε από το εσωτερικό της. Έπειτα από σχετικές έρευνες και αναζητήσεις οι αστυνομικοί κατάφεραν το πρωί της 13-8-2019 να εντοπίσουν στην Κομοτηνή και να συλλάβουν την 17χρονη, καθώς επίσης στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε η αφαιρεθείσα μοτοσικλέτα, η οποία κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.
Συνελήφθη 20χρονος αλλοδαπός για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Συνελήφθη σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών, 20χρονος αλλοδαπός κατηγορούμενος για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και απείθεια.
Αθλητικά
Έναρξη προετοιμασίας Πανθρακικού την σεζόν 2019/20
Η πρώτη συγκέντρωση και προπόνηση της σεζόν για τον Πανθρακικό πραγματοποιήθηκε χθες. Ο προπονητής της ομάδας μας Κώστας Γεμενετζής μέσα από τις προπονήσεις και τα φιλικά στοχεύει να μοντάρει την ομάδα ώστε να είναι έτοιμη για τις υποχρεώσεις της τόσο για το πρωτάθλημα όσο και το κύπελλο ΕΠΣ Θράκης. Τα φιλικά προετοιμασίας της ομάδας μας είναι τα εξής:

1 Σεπτεμβρίου Θράκη Φερών – Πανθρακικός
4 Σεπτεμβρίου Εθνικός Αλεξ/πολης – Πανθρακικός
8 Σεπτεμβρίου Πανθρακικός – Θράκη Φερών
11 Σεπτεμβρίου Πανθρακικός – Εθνικός Αλεξανδρούπολης
15 Σεπτεμβρίου Άρης Αβάτου – Πανθρακικός
18 Σεπτεμβρίου Πανθρακικός – Άρης Αβάτου
Οι εντός έδρας αναμετρήσεις θα πραγματοποιηθούν στο ΔΑΚ Κομοτηνής.
Καιρός

Eurokinissi

Αίθριος καιρός σήμερα και αύριο Τρίτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά

Μοιράσου το άρθρο: