Κοινωνία

Αρχαιολογικό θησαυρό βρήκε ένα ζευγάρι λουομένων
Έναν μικρό αρχαιολογικό θησαυρό βρήκε ένα ζευγάρι λουομένων στη θαλάσσια περιοχή των Αβδήρων. Πρόκειται για βυζαντινά πιθάρια σε καλή κατάσταση, τα οποία παρέδωσαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο των Αβδήρων.

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τελετή ορκωμοσίας στο δήμο Μαρωνείας Σαπών
Η τελετή ορκωμοσίας του δημάρχου Ντίνου Χαριτόπουλου και των μελών του νέου δημοτικού συμβουλίου και των κοινοτικών συμβουλίων του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Αυγούστου στο υπαίθριο θέατρο Σαπών στις 19:30.Η τελετή είναι ανοιχτή για τους πολίτες.
Προσλήψεις 13 καθηγητών Φυσικής Αγωγής

Εγκρίθηκε με υπουργική απόφαση η κατανομή Θέσεων για προσλήψεις Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής (Π.Φ.Α.), με σκοπό την στελέχωση δήμων και περιφερειών και των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ αυτών, που θα υλοποιήσουν Προγράμματα Άθλησης για Όλους (Π.Α.γ.Ο) την περίοδο 2019-2020. Στη Ροδόπη για την Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού – Παιδείας – Αθλητισμού Κομοτηνής θα προσληφθούν 13 γυμναστές Φυσικής Αγωγής.
Δήλωση του Οντέρ Μουμίν για την επιλογή συνεργατών του
«Οι 4 ειδικοί συνεργάτες του Δημάρχου Ιάσμου θα επιλεγούν από τους δημότες του δήμου Ιάσμου» αναφέρει σε δήλωση του ο νέος δήμαρχος Ιάσμου κος Οντέρ Μουμίν. «Θα τιμηθούν μέλη του συνδυασμού μας, γυναίκες κι επιστήμονες του τόπου μας. H πίστη μου στο ανθρώπινο δυναμικό του τόπου μας είναι απόλυτη» τονίζει ο νεοεκλεγείς δήμαρχος.
ΔΠΘ
Ίδρυση συλλόγου αποφοίτων του ΔΠΘ
Ενόψει της ολοκλήρωσης των ενεργειών για την ίδρυση συλλόγου αποφοίτων του ΔΠΘ, η αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας Ζωή Γαβριηλίδου, καλεί τους αποφοίτους τμημάτων του ΔΠΘ που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν ενεργά στις διαδικασίες ίδρυσης του συλλόγου, να προσέρχονται κατά το διάστημα από 9 έως 13 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρες από 9.00 το πρωί έως 15.00 το μεσημέρι στο γραφείο της ΜΟΔΙΠ στο κτίριο της Πρυτανείας (Γραφείο 18 Πανεπιστημιούπολη) με την αστυνομική τους ταυτότητα και φωτοαντίγραφο του πτυχίου/διπλώματός τους, προκειμένου να υπογράψουν τις ιδρυτικές πράξεις ως μέλη του συλλόγου αποφοίτων ΔΠΘ.

Πολιτισμός
Ο πρίγκιπας Λεμόνης
Το Θέατρο του Βορρά παρουσιάζει το αγαπημένο μουσικό παραμύθι του Γ. Σακελλαρίδη «Ο πρίγκιπας Λεμόνης». Μια διαδραστική παράσταση, με τα πολυαγαπημένα τραγούδια του Πρίγκιπα Λεμόνη! Η παράσταση στην Κομοτηνή θα δοθεί την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00 στο θερινό δημοτικό θέατρο.
Ο Μίλτος Πασχαλίδης στην Κομοτηνή
Ο Μίλτος Πασχαλίδης συνεχίζει την καλοκαιρινή του περιοδεία και έρχεται στην Κομοτηνή την Πέμπτη 29 Αυγούστου. Η συναυλία θα δοθεί  στο Δημοτικό Θέατρο Κομοτηνής.

 

Μεταφορά από την Κομοτηνή στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων
Το «Dimokriteio Travel» σε συνεργασία με το «Δημοκρίτειο Βιβλιοπωλείο» διοργανώνει τη μεταφορά από την Κομοτηνή στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων – Καβάλα και πίσω για την συναυλία των Γιώργου Νταλάρα και Μίλτου Πασχαλίδη. Η συναυλία θα δοθεί το Σάββατο 31 Αυγούστου στις 9.30 το βράδυ.

 

Αθλητικά
Πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής
Στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής μπάσκετ αντρών, που αγωνίζεται ο ΓΑΣ Κομοτηνή το πρόγραμμα στον βόρειο όμιλο έχει ως εξής:
1η Αγωνιστική – 06/10/19
ΜΑΣ ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ – ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ
2η Αγωνιστική – 13/10/19
ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΠΣ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ
3η Αγωνιστική – 20/10/19
ΓΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ – ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ
4η Αγωνιστική – 27/10/19
ΕΚ ΚΑΒΑΛΑΣ – ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ
5η Αγωνιστική – 03/11/19
ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΓΣ ΕΣΠΕΡΟΣ ΛΑΜΙΑΣ
6η Αγωνιστική – 10/11/19
ΚΣ ΓΕΦΥΡΑΣ – ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ
7η Αγωνιστική – 16/11/19
ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΑΕ ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
8η Αγωνιστική – 24/11/19
ΦΟ ΠΡΩΤΕΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ – ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ
9η Αγωνιστική – 01/12/19
ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΧΑΝΘ
10η Αγωνιστική – 08/12/19
ΑΠΣ ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ – ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Μοιράσου το άρθρο: