«Σηκώνει στο πόδι» τέσσερις Σχολές Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Σ.Ε.Φ.Α.Α.) της χώρας, αυτές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης το υπό διαβούλευση «Νομοσχέδιο του Υφυπουργείου Πολιτισμού για τον Αθλητισμό».

Η Κοσμητόρισσα της Σχολής Φυσικής Αγωγής κι Αθλητισμού Κομοτηνής και πρόεδρος της,, κα Ελένη Δούδα.

Πορεία φοιτητών την Δευτέρα στην Κομοτηνή

«Θα προχωρήσουμε με τη διαβούλευση. Έχουμε ήδη ετοιμάσει τις προτάσεις μας. Τη Δευτέρα όλοι οι Κοσμήτορες θα επισκεφτούμε την Αθήνα και θα θέσουμε τα θέματα που απασχολούν την Ακαδημαϊκή Κοινότητα.» δηλώνει η Κοσμητόρισσα της Σχολής Φυσικής Αγωγής κι Αθλητισμού Κομοτηνής και πρόεδρος της, κα Ελένη Δούδα μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής. Παράλληλα σημειώνει πως όλοι οι φοιτητές της Σχολής θα πραγματοποιήσουν πορεία από την κεντρική πλατεία προς την Περιφέρεια στις 11:00 το πρωί της Δευτέρας, όπου και θα επιδώσουν τα ψηφίσματα για την αναγκαιότητα αλλαγής… των αλλαγών που προωθούνται με το νομοσχέδιο γιατί έχουν να κάνουν με την ασφάλεια και την υγεία των προγραμμάτων άθλησης στους διάφορους χώρους,όπου πραγματοποιούνται πανελλαδικά.

Σύμφωνα με την κα Δούδα το προτεινόμενο νομοσχέδιο υπονομεύει τη δημόσια υγεία, τη διαμόρφωση του χαρακτήρα των νέων και τη δημόσια πανεπιστημιακή εκπαίδευση. Παράλληλα, εξήγησε πως θέτει σε κίνδυνο την υγεία του Έλληνα πολίτη εισάγοντας το επάγγελμα του «Εκπαιδευτή». Όπως τονίζεται μάλιστα στο ψήφισμα των Κοσμητόρων «Ο «Εκπαιδευτής», σύμφωνα με την πρόταση νόμου, θα γυμνάζει, μεταξύ άλλων, παιδιά, εγκύους και ηλικιωμένους, αρκεί να έχει παρακολουθήσει σεμινάριο δήθεν πιστοποιημένου ιδιωτικού φορέα.»

Όπως ανέφερε η Κοσμητόρισσα της Σχολής με το προτεινόμενο σχέδιο νόμου, ένας απόφοιτος επαγγελματικής ειδικότητας ΕΠΑΛ, χωρίς πιστοποιημένη παιδαγωγική κατάρτιση, αποκτά επαγγελματικά δικαιώματα «εκπαιδευτή» σε γυμναστήρια ή χώρους αθλητικής αναψυχής ή ακαδημίες. Κάτι ανάλογο ισχύει και με το επάγγελμα του προπονητή, το οποίο θα μπορούν να ασκήσουν, όχι μόνο οι πτυχιούχοι ΤΕΦΑΑ, αλλά και απόφοιτοι Κολεγίων, ΙΕΚ, επαγγελματικής ειδικότητας ΕΠΑΛ, καθώς και κάτοχοι τίτλου προπονητή από τις Σχολές της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. «Η άσκηση σχετίζεται άμεσα με την υγεία των πολιτών κάθε ηλικίας και την ηθικό-κοινωνική ανάπτυξη των νέων, απαιτείται εξειδικευμένη επιστημονική γνώση και παιδαγωγική κατάρτιση» κατέληξε η κα Δούδα.

Φώτο:Η κα Ελένη Δούδα στο studio της ΕΡΤ Κομοτηνής ρεπορτάζ κείμενο φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: