Η Μαρί Αρσλανιάν από το 2011 εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας, στο παρελθόν  είχαν προηγηθεί και άλλες προσπάθειες εργασίας σε διαφορετικά αντικείμενα από το σημερινό. Η σημερινή δουλειά δεν ήταν της επιλογής της, αλλά έγινε της καρδιάς της θέλοντας και μη, όπως λέει.

Η Μαρί Αρσλανιάν

«Είχα διαφορετικά όνειρα, τα έχω εγκαταλείψει. Δεν υλοποιήθηκαν για πολλούς λόγους, αλλά αυτό μου βγήκε σε καλό στο τέλος γιατί, όταν είσαι νέος, νομίζω πως ονειρεύεσαι ένα μέλλον με άλλες προδιαγραφές και με κάποιες υπερβολές. Όταν αντιλαμβάνεσαι την πραγματικότητα, πρέπει να βαδίσεις και έτσι όπως σε πάει και η ζωή και αυτό έκανα.»

Με την δύναμη της νιότης, ωστόσο, δηλώνει παρούσα στον αγώνα. «Ενώ τα πράγματα ήταν απογοητευτικά αρχικά, προσπαθούμε να εξελισσόμαστε και ως επαγγελματίες και ως άνθρωποι με αντίξοες συνθήκες πολλές φορές» δηλώνει και  προσθέτει πως το μεγαλύτερο ποσοστό των συμμαθητών και φίλων της βρίσκονται στην ίδια φάση με εκείνη, είτε είναι άνεργοι, είτε κάνουν κάτι άλλο.

«Πιάνεις την δουλειά και προχωράς περισσότερο»
Οι πολλές ώρες που είναι αναγκασμένη να περνά στη δουλειά, της στερεί χρόνο από συναντήσεις με φίλους και συμμαθητές πια. «Τα πάντα αφήνεις πίσω ακόμη και την προοπτική της οικογένειας . Δεν μπορείς να κάνεις κάτι το ίδιο εξίσου καλά. Να είσαι εντάξει σε όλους τους τομείς. Πιάνεις την δουλειά και προχωράς περισσότερο».

Σύμφωνα με την κα Αρσλανιάν είναι άδικο να κατηγορήσει τις παλαιότερες γενιές για τις σημερινές δυσκολίες, γιατί, όπως λέει, κι αυτοί πέρασαν τα δικά τους προσπαθώντας να κάνουν ό,τι καλύτερο για το δικό μας μέλλον. «Στην πορεία δεν φάνηκε αυτό που έκαναν να ήταν και το σωστότερο» δηλώνει και προσθέτει πως « Προσπάθησαν να μας δώσουν ό,τι μπορούσαν οι άνθρωποι αυτοί σε σχέση με ό,τι στερήθηκαν εκείνοι. Ζούμε σε μια εποχή που πολλά που γίνονται δεν τα περιμένεις. Είχαμε όλα τα καλά και πήραμε τον κατήφορο κι αυτό μας πείραξε πολύ.»

Όσον αφορά τέλος στο μήνυμα που στέλνει η ίδια στους νέους και τις νέες της εποχής; «Να προσπαθούν και να δουλεύουν. Πολλές φορές καθόμαστε και κλαίμε για ένα πρόβλημα. Χρειάζεται δουλειά για να φτάσουμε στο επίπεδο της προηγούμενης γενιάς. Για να τους δούμε εκεί, αυτοί εργάστηκαν σκληρά. Πολλές φορές θέλουμε να έρθει το αποτέλεσμα από μόνο του, αυτό χωρίς πολύ σκληρή δουλειά δεν γίνεται.»
Φώτο:Μαρί Αρσλανιάν ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: