Το κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής προετοιμάζει τη διοργάνωση ενός Debate με τη συμμετοχή των αιρετών της Ροδόπης, δηλαδή των τριών βουλευτών, τον δήμαρχο Κομοτηνής, εκπρόσωπο του Πανεπιστημίου και της Περιφέρειας. Από τη μια οι πρωταγωνιστές της τοπικής πολιτικής σκηνής και από την άλλοι οι νέοι της περιοχής που θα θέτουν τα θέματα της δικής τους ατζέντα.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη του Κέντρου, την κα Λουϊζα Σαλτσίδου θα τεθούν θέματα που προβληματίζουν τα ίδια τα παιδιά αναζητώντας απαντήσεις από τους πολιτικούς, τις θέσεις των υπευθύνων και καταθέτοντας τις δικές τους ιδέες και προτάσεις. «Επιδιώκουμε το δομημένο διάλογο, οι νέοι δηλαδή να επηρεάζουν τις αποφάσεις των πολιτικών και κυρίως τις αποφάσεις που αφορούν τους νέους. Οπότε, είναι καλό να έχουν θέση, άποψη» δηλώνει η κα Σαλτσίδου και σημειώνει ότι είναι προτεραιότητα του Κέντρου ο δομημένος διάλογος, το να μπορούν δηλαδή να επηρεάζουν οι νέοι τη λήψη αποφάσεων για θέματα που τους αφορούν.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη του Κέντρου, την κα Λουϊζα Σαλτσίδου θα τεθούν θέματα που προβληματίζουν τα ίδια τα παιδιά αναζητώντας απαντήσεις από τους πολιτικούς, τις θέσεις των υπευθύνων και καταθέτοντας τις δικές τους ιδέες και προτάσεις.

Ήδη οι αιρετοί, σε μια πρώτη κρούση που τους έγινε, έχουν απαντήσει θετικά. «Για τον δήμαρχο Κομοτηνής είναι προτεραιότητα τα θέματα νεολαίας γι αυτό και όπως μας ενημέρωσε έχει διάφορα σχέδια» δηλώνει η κα Σαλτσίδου κι αποκαλύπτει πως το Κέντρο δρομολογεί και τη διοργάνωση μιας προσομοίωσης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου με τη συμμετοχή μαθητών Λυκείου. «Είναι σημαντικό να γνωρίζουν πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ποιος είναι ο ρόλος τους και ποιες υποχρεώσεις απορρέουν» ανέφερε επισημαίνοντας πως και οι δύο εκδηλώσεις στοχεύουν στην ενεργοποίηση και τη συμμετοχή των νέων, αλλά και της τοπικής κοινωνίας. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν θα έχουν την ευκαιρία να το δηλώσουν ηλεκτρονικά. «Για μας η ενεργοποίηση της νεολαίας και των ντόπιων είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα» καταλήγει η κα Σαλτσίδου φιλοδοξώντας να βοηθήσει ώστε να γίνει κτήμα των νέων ο δομημένος διάλογος.
Φώτο:Λουϊζα Σαλτσίδου ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: