Πράσινο Φως στη δημιουργία βάσης δεδομένων όπου θα αναρτώνται τα αποτελέσματα των ελέγχων για την ανίχνευση βαρέων μετάλλων άναψε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, κος Χρήστος Μέτιος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Παράλληλα, υποσχέθηκε τη διάθεση ενός ποσού από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για τη διενέργεια ελέγχων παρά το γεγονός όπως είπε ότι ελέγχους πραγματοποιεί το κράτος μέσω της διεύθυνσης Υδάτων της Αποκεντρωμένης.

Ο κος Μέτιος απάντησε σε ερώτηση του κου Κώστα Κατσιμίγα επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας. «Έχει βάση ο προβληματισμός σας και είμαι σύμφωνος » είπε ο κος Μέτιος προσθέτοντας ότι η διεύθυνση υγείας της Περιφέρειας ήδη διενεργεί ελέγχους των θαλασσών, των πισινών, ενώ θα προστεθούν και έλεγχοι των βαρέων μετάλλων. «Από το Νόμο προβλέπονται έλεγχοι όταν διαπιστωθεί μια παράβαση, κάποιο πρόβλημα.» Ο κος Μέτιος σημείωσε ότι θα γίνονται έλεγχοι ακόμη και αν δεν διαπιστώνεται κάποιο πρόβλημα.

Νωρίτερα ο κος Κατσιμίγας είχε επισημάνει την ανάγκη να συνεχιστούν οι δειγματοληψίες, πάντα για βαρέα μέταλλα, τόσο στον ποταμό Νέστο, όσο και στον ποταμό Έβρο, τα οποία είναι ποτάμια που, όπως είπε, μεταφέρουν νερά προερχόμενα κυρίως από άλλες χώρες, όσο και σε άλλα σημεία όπως των ποταμών Κομψάτου, Κόσυνθου, Μαρμαρά, Ερυθροπόταμου, αλλά και το θαλάσσιο μέτωπο και τις λίμνες και λιμνοθάλασσες. Υπενθυμίζοντας ότι σκοπός της πρώην διοίκησης , όταν ο ίδιος ήταν Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας, ήταν να δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων για τον έλεγχο των Υδάτων. Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες-video:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: