Το δικό του Χριστουγεννιάτικο Bazaar διοργανώνει σήμερα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Κοσμίου στις έξι το απόγευμα, στην αίθουσα του Συλλόγου, πρώην κοινοτικό κατάστημα Κοσμίου. Έξι- επτά γυναίκες, μέλη του Δ.Σ., εργάστηκαν εντατικά δημιουργώντας περισσότερα από εκατό είδη. Χειροτεχνίες που σήμερα θα εκτεθούν και θα πουληθούν στο κοινό. «Θέλουμε να έχει ο Σύλλογος έσοδα με τα οποία θα μπορέσουμε να στηρίξουμε τις προσπάθειες των παιδιών» δηλώνει η κα Στέλλα Μοσχοπούλου, πρόεδρος του Συλλόγου. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στις 3 Ιανουαρίου θα βραβεύσουν τους διακριθέντες μαθητές που εισήχθησαν στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας.

Τραγούδια, κάλαντα, καλεσμένοι, εδέσματα είναι το «μενού» της αποψινής εκδήλωσης. «Πάντα προσπαθούμε με όμορφο τρόπο, χωρίς να προσβάλουμε κανέναν, να στηρίζουμε αυτούς που έχουν ανάγκη. Δεν θα πούμε ποτέ ποιους βοηθάμε. Θα τους στηρίξουμε, όσο μπορούμε, αλλά ποτέ κανείς δεν θα το μάθει » δηλώνει η κα Μοσχοπούλου σημειώνοντας ότι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναίκων Κοσμίου στέλνει το δικό του μήνυμα αλληλεγγύης σε μια εποχή δύσκολη.

«Ένα από τους στόχους του Συλλόγου είναι να λειτουργεί με τέτοιο τρόπο, ώστε τα μέλη του και οι φίλοι του να νιώθουν ευχάριστα, να αποφορτίζονται, να ξεφεύγουν από τα βάρη της καθημερινότητας και την πίεση της δουλειάς» δηλώνει η δραστήρια πρόεδρος αναφέροντας ως παράδειγμα την τελευταία εκδρομή στην Καστοριά, όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να χαλαρώσουν και να νιώσουν και πάλι «παιδιά». «Ήταν ένα τέλειο καταπληκτικό Σαββατοκύριακο, νιώσαμε και πάλι παιδιά. Ο κόσμος έχει ανάγκη να βρίσκεται με παρέες, να συζητά , να ακούει, να συμμετέχει. Έχει ανάγκη από την συμμετοχή. »
Φώτο: Στέλλα Μοσχοπούλου Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: