Κομοτηνή:Ένας γλυκός κόσμος

Array

Δεκατρία χρόνια λειτουργεί το δικό του ζαχαρoπλαστείο ο Πιτσάν Αλμπέρ στα Θάμνα της Ροδόπης. Όταν οι συνομήλικοι του έφευγαν στις πόλεις ή στο εξωτερικό για να αναζητήσουν ένα καλύτερο αύριο εκείνος έμενε στο χωριό του και γύριζε σελίδα ανακαλύπτοντας το γλυκό κόσμο της ζαχαροπλαστικής.

Η αρχή έγινε όταν ήταν μικρό παιδί ακόμη. Δούλεψε κοντά σε τρεις διαφορετικούς ζαχαροπλάστες και προσπάθησε να μάθει όσα περισσότερα μυστικά του επαγγέλματος μπορούσε. «Ήταν δύσκολα τότε, αλλά είχα πείσμα κι όρεξη και τα κατάφερα» δηλώνει και μιλά με καμάρι για το βήμα που έκανε μόνος του, για την δημιουργία του μικρού του εργαστηρίου-πωλητηρίου στο χωριό του.

«Στα γύρω χωριά δεν είχε κανένα ζαχαροπλαστείο, οπότε σκέφτηκα ότι αν ξεκινούσα το δικό μου, πελατεία θα είχα σίγουρα» δηλώνει και σημειώνει ότι μέχρι τώρα τα έχει καταφέρει αρκετά καλά, μόνο που τον τελευταίο καιρό η Κρίση αφήνει τα χνάρια της και στο δικό του γλυκό κόσμο.

Τα σιροπιαστά, ο μπακλαβάς, το παραδοσιακό παγωτό με σαλέπι είναι το καμάρι του νεαρού ζαχαροπλάστη που μαζί με τη γυναίκα του προσπαθούν να αντέξουν τις «πίκρες» των Μνημονίων. «Οι άνθρωποι μέχρι και την κατανάλωση των γλυκών έχουν μειώσει λόγω της Κρίσης κι αυτό μας προβληματίζει» δηλώνει αλλά δεν χάνει το κέφι του, αναμειγνύει φρέσκα προϊόντα της περιοχής και παρασκευάζει τα δικά του γλυκά αποκτώντας μόνο φίλους.
Φώτο: Πιτσάν Αλμπέρ Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος