Για πολύ χαμηλές τιμές στις πωλήσεις αμνοεριφίων κάνουν λόγο οι Κτηνοτρόφοι, εν όψει του Πάσχα.
Συγκεκριμένα οι τιμές στους παραγωγούς είναι μόλις στα 4,5 ευρώ το κιλό το αρνί και 5 ευρώ το κιλό το κατσίκι, ενώ διπλασιάζονται μέχρι να φτάσουν στο αγοραστικό κοινό, με τους μεζάζοντες να καρπώνονται την υπεραξία του προϊόντος.

«Πλέον οι υπεραγορές-σούπερ μάρκετ-καθορίζουν τις τιμές των αμνοεριφίων και όχι όπως παλιά στη Δράμα, που εν όψει του Πάσχα γινόταν η συνάντηση των Κτηνοτρόφων από πολλά μέρη της Ελλάδας με τους εμπλεκόμενους φορείς και καθοριζόταν η τιμή των αμνοεριφίων σε όλη την Ελληνική Επικράτεια».

Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Δίκτυο ΑΜ-Θ, ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Δράμας, Γιάννης Κιτσουκάκης, ο οποίος υπογράμμισε πως δεν υπάρχουν στην Αγορά πολλά Ελληνικά αμνοερίφια.

Προφανώς εννοεί ο κ. Κιτσουκάκης πως οι έμποροι έχουν έλθει σε συμφωνία με τα σούπερ μάρκετ, τα οποία τα ενδιαφέρει το κέρδος και τίποτα άλλο και μάλιστα χρησιμοποιούν αυτές τις χαμηλές τιμές στα αμνοερίφια, ως κράχτη και για τα υπόλοιπα είδη τους

Δεν είναι δυνατόν να διαθέτουμε ως χώρα το πιο ποιοτικό κρέας και να το υποβαθμίζουμε οι ίδιοι, μη συζητώντας μεταξύ μας και μη έχοντας και την υποστήριξη από την Πολιτεία», δήλωσε ο κ. Κιτσουκάκης.

Ωστόσο παραδέχθηκε πως για αυτό μερίδιο ευθύνης έχουν και οι ίδιοι Κτηνοτρόφοι που δεν οργανώνονται και εξακολουθούν να είναι κατακερματισμένοι και άρα αδύναμοι να προστατεύσουν τον κλάδο τους, ακόμα και από τις «ελληνοποιήσεις».
Και γιατί δεν θα μπορούσαν να οργανωθούν οι Κτηνοτρόφοι και να κάνουν τις συζητήσεις αυτοί οι ίδιοι με τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ;

Μοιράσου το άρθρο: