Κομοτηνή: Δίκτυο παραγωγών και μεταποιητών δίκοκκου σιταριού;

Για ένα φιλόδοξο σχέδιο που θα αφορά τους καλλιεργητές και τους παραγωγούς δίκοκκου σιταριού, αλλά και τους παραγωγούς τύπου ντίνκελ, μίλησε στην ΕΡΑ Κομοτηνής αποκλειστικά ο άνθρωπος που νομιμοποίησε την καλλιέργεια αυτού του αρχαιοελληνικού δημητριακού, του δίκοκκου σιταριού, Ο Δαμιανός Παχόπουλος.

Κομοτηνή: Δίκτυο παραγωγών και μεταποιητών δίκοκκου σιταριού;Σύμφωνα με τον κ. Παχόπουλο, καθώς έχει αυξηθεί η παραγωγή και πλέον υπάρχουν επαρκείς ποσότητες δίκοκκου σιταριού, αλλά και αρκετές βιοτεχνίες ζυμαρικών, θα ήταν καλό να προχωρήσουν όλοι οι παραγωγοί και οι μεταποιητές σε ένα δίκτυο οργανωμένο, μέσω του οποίου θα συντονίζουν την παραγωγή τους και θα σχεδιάζουν τα σημεία πωλήσεων σε εσωτερικό και εξωτερικό.
«Θα πρέπει να απευθυνθούμε πια σε κυλινδρόμυλους και όχι σε πετρόμυλους και να ενεργοποιήσουμε κωδικούς προϊόντων σε ζυμαρικά και άλευρα, πάντα με σεβασμό στο προϊόν του δίκοκκου σιταριού, το οποίο προϋποθέτει ειδική επεξεργασία αποφλοίωσης. Ήδη έχω κάνει επαφές με παραγωγούς και έχω απευθυνθεί και στους κυλινδρόμυλους της Θράκης και της Ροδόπης και περιμένω να αποδείξουν το ενδιαφέρον τους μέσα στο Σεπτέμβριο», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Παχόπουλος.
Αξίζει να αναφέρουμε πως ο κ. Παχόπουλος έχει δημιουργήσει μια μονάδα ξενοδοχειακή στον οικισμό Κούκος στην Πιερία (σ.σ 9 χλμ από τον κόμβο του Κορινού με θέα τον Όλυμπο) με μια μονάδα εστίασης, όπου έχει καταφέρει ένα μαγικό συνδυασμό: Μέσα από την Φιλοξενία σε μυεί στα προϊόντα που παράγει, σου τα προσφέρει ως φαγητό και στα τρία γεύματα της ημέρας και σε καλεί να τα υιοθετήσεις παρουσιάζοντας μία άλλη πρόταση ζωής, η οποία συνίσταται στο:
Παράγουμε τα προϊόντα, τα μεταποιούμε και τα προσφέρουμε στον επισκέπτη ή στον καταναλωτή του εσωτερικού και του εξωτερικού!
Μια και τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια αλλαγή των ιδιοκτητών ξενοδοχειακών μονάδων στα είδη που προσφέρουν πρωϊνό, ο κ. Παχόπουλος και το Κούκος In -το αγροτικό πανδοχείο του-προσφέρουν άρωμα Αρχαίας αλλά και σύγχρονης Ελλάδας, όπως: Τυροκομικά περιοχής, ελιές και μέλι δικής του παραγωγής, μια παραλλαγή του γνωστού μας ρυζόγαλου, αντικαθιστώντας το ρύζι με το πληγούρι, στάρι απλά φουσκωμένο στο νερό με γιαούρτι και μέλι, ή μαρμελάδα επίσης παραγωγής του, ομελέτες, σύκο ξερό με τυρί και μέλι, Βαρβάρα(σ.σ. τι ακόμα δεν πειστήκατε). Σε ότι αφορά το κυρίως γεύμα όλων των ειδών τα ζυμαρικά με δίκοκκο σιτάρι, μαγειρεμένα με λαχανικά, πληγούρι με λαχανικά( εννοείται παραγωγής) και ολοκληρώνουμε με… ένα χορταστικό Ζυγούρι σε Ξυλόφουρνο…
Οι εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου είναι 5 οικίσκοι με άνετους χώρους και τζάκι με εξαιρετική θέα στον Όλυμπο, ενώ για τους θερινούς επισκέπτες υπάρχει και μια δροσερή πισίνα, με τη θάλασσα να είναι στα 10 χλμ.
Koukos inn Τηλ 23510 83200. Όσον ούπω και ιστοσελίδα…

ΥΓ: Κούκος υπάρχει όλο το χρόνο και λαλεί απευθύνοντας κάλεσμα για συνεργασίες παραγωγών, το κλειδί της φυγής από την οικονομική κρίση!!!
Κομοτηνή: Δίκτυο παραγωγών και μεταποιητών δίκοκκου σιταριού;
Κομοτηνή: Δίκτυο παραγωγών και μεταποιητών δίκοκκου σιταριού;

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος