Κατατέθηκε αναφορά προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών από τον βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ η οποία μεταφέρει το ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Μαρωνείας -Σαπών για δύο θέματα: α) Για το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας η καταβολή του οποίου για εκείνους που εκπλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους έως τις 31-12-2019 γεννά εύλογα ενστάσεις και παράπονα μετά με την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου. β) Επιπλέον για το γεγονός ότι βρέθηκαν εκτός αποζημιώσεων πολλοί πληγέντες από την θεομηνία του καλοκαιριού του 2019 εξαιτίας των εξαιρετικά αυστηρών κριτιριών που επιβλήθηκαν, με αποτέλεσμα οι ζημιές στις οικοσκευές τους να μην έχουν μέχρι και σήμερα αποκατασταθεί.

ΘΕΜΑ: «Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Μαρωνείας – Σαπών»

«Σας διαβιβάζω, συνημμένα, το με αρ. πρωτ. 768 και ημερομηνία 29 -1 -2020 ψήφισμα του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών, σχετικά με την καταβολή τέλους ακίνητης περιουσίας και την καταβολή αποζημιώσεων σε όσους επλήγησαν στον εν λόγω Δήμο από τις φυσικές καταστροφές το καλοκαίρι του 2019.

Σύμφωνα με το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου στο πλαίσιο του Ν. 2130/93 περί καταβολής του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας υπάρχει έλλειμμα αντιμετώπισης για εκείνους που εκπλήρωσαν τις οφειλές τους είτε με εφάπαξ καταβολή, είτε με ρύθμιση.

Επιπλέον, εξαιτίας των εξαιρετικά αυστηρών κριτηρίων επιλογής που επιβάλλει η διαδικασία καταβολής αποζημιώσεων, δυστυχώς, πολλοί από τους πληγέντες απορρίφθηκαν από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες με αποτέλεσμα να μην έχουν αποκατασταθεί οικονομικά για τις ζημιές που υπέστησαν το καλοκαίρι του 2019,

Θεωρώντας ότι η μη ελαστικότητα των κριτηρίων είναι πολλαπλά προβληματική παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες, έτσι ώστε να ενταχθούν και οι πληγέντες που έχουν απορριφθεί στις αποφάσεις αποζημιώσεων».

Μοιράσου το άρθρο: