Σχεδόν 40 χρόνια έχουν να δουν τόσο μικρή παραγωγή οι καλλιεργητές κερασιών στην περιοχή του δημου Ιάσμου. “Από μικρο παιδί έχω να δω τόσο μειωμένη παραγωγή” δήλωσε και ο δήμαρχος Ιάσμου Καδή Ισμέτ μιλώντας στην Ερα Κομοτηνής , ορισμένες ποικιλίες κερασιών που παλιότερα έδιναν το δέντρο 50 με 60 κιλά φέτος έχουν μόνο 2 με 3 κιλά.

Εντωμεταξύ ο ΕΛΓΑ δεν αποζημιώνει την ακαρπία κι αυτό έχει ανησυχήσει ακόμη περισσότερο τους παραγωγούς που περίμεναν έναν ολόκληρο χρόνο να ενισχύσουν το εισόδημα τους.

Πάντως τα κεράσια του δήμου Ιασμου εξάγονται και φέτος σε Βουλγαρία, Ρουμανία ενώ η παραγωγή ήταν τόσο μικρή που δεν εξήχθησαν σε Ρωσία.

Το Φεστιβάλ κερασιού θα διεξαχθεί στις 3 ,4, και 5 Ιουνίου φέτος για 16η χρονιά στο γήπεδο Ασωμάτων. Θα το πλαισιώσουν καλλιτέχνες από Τουρκία και Ελλάδα και συγκροτήματα από τον δήμο Ιάσμου, την Βουλγαρία και την Τουρκία ενώ την Κυριακή 5 Ιουνίου θα ανταμώσουν επί σκηνής ο γνωστός οργανοπαίχτης Ορχάν που κατάγεται από την περιοχή της Ροδόπης και επί σειρά ετών ήταν πολύ γνωστό όνομα στην Τουρκία με την Λιζέτα Καλημέρη και τον Σάκη Θεοδωρίδη.

Μοιράσου το άρθρο: