Ο Γιώργος Τζουγκρανάς στον οικισμό του, στα Παγούρια  της Ροδόπης, έκανε ένα νέο επαγγελματικό ξεκίνημα στο χώρο της αναψυχής μεσούσης της Πανδημίας. Την ώρα που όλα τα cafe και οι χώροι εστίασης ήταν κλειστοί εκείνος διεκπεραίωνε τις τελευταίες λεπτομέρειες για να ανοίξει τον νέο επαγγελματικό του χώρο, ένα καφενείο…

«Είκοσι μέρες τώρα έχει που  ξεκινήσαμε τη νέα μας δραστηριότητα. Πολλές φορές όταν φτάνει ο κόμπος στο χτένι παίρνεις κάποιες αποφάσεις, η ζωή άλλωστε έχει ανηφόρες και κατηφόρες. Πήραμε μια απόφαση να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα» δηλώνει και σημειώνει ότι υπάρχει ανταπόκριση από τον κόσμο. «Είναι η κατάσταση περίεργη, αλλά τι να κάνουμε; Να καθόμαστε μέσα στα σπίτια μας και να λέμε ότι φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από εμάς κι αυτό δεν είναι καλό σαν πρακτική.»

Όπως τονίζει ο κος Τζουγκρανάς μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής γενικότερα τα επαγγέλματα έχουν τα προβλήματα τους και τα θέματά τους. «Ασχολούμουν πάρα πολλά χρόνια στον Πρωτογενή Τομέα με την καλλιέργεια ροδιών και επειδή είμαστε άνθρωποι της πιάτσας, κυκλοφορούμε, είπαμε να κάνουμε ένα ξεκίνημα. Σ’ αυτή μας την απόφαση η γραφειοκρατία δεν στάθηκε εμπόδιο. Ξεκινήσαμε με τα έγγραφα και τις υπηρεσίες. Παρά το γεγονός ότι ήταν μεσούσης της Πανδημίας οι υπηρεσίες μας εξυπηρέτησαν άμεσα» τόνισε.
Σύμφωνα με τον κο Τζουγκρανά η αγωνία έχει να κάνει με όλη την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας. «Με τον κορονοϊό ο κόσμος φοβάται, αυτός ο φόβος έχει περάσει και στα παιδιά. Είναι Πρωτόγνωρες καταστάσεις, δεν μου αρέσουν καθόλου. Έχουν τρομοκρατήσει τον κόσμο οι τηλεοράσεις. Όλοι έχουμε ανασφάλειες πάντα. Αυτό που έχει σημασία είναι να πιστεύουμε στον εαυτό μας και με τη δύναμη που ο καθένας έχει σαν προσωπικότητα και με τη δύναμη του Θεού, πολλά μπορούν να γίνουν δεν υπάρχει η λέξη δεν γίνεται, όλα γίνονται. Θέλει επιμονή, υπομονή και δύναμη.»  λέει με αισιοδοξία και πίστη για να καταλήξει ευχόμενος: «Πολύ γρήγορα να φύγει ο φόβος από τον κόσμο και να έρθουμε ξανά  στην κανονικότητα μας.»
Φώτο: Ο κος Γιώργος Τζουγκρανάς – πηγή:FB  ρεπορτάζ- κείμενο:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: