Με τους σάκους και τις βαλίτσες ένας μετά τον άλλον επιστρέφουν οι φοιτητές του Δ.Π.Θ. πιάνοντας το νήμα από εκεί που το είχαν αφήσει και προσπαθώντας κι εκείνοι να προσαρμοστούν στην μετά Covid εποχή. Μια παρέα τριών φοιτητών της Νομικής Σχολής, ο Νίκος, ο Γιάννης και ο Γιώργος καταθέτουν την εμπειρία τους μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, αλλά και τις σκέψεις που τους συντροφεύουν επιστρέφοντας.

« Φύγαμε 15 Μαρτίου για μια – δυο εβδομάδες και έγιναν τρεις μήνες. Στην Αθήνα ήταν διαφορετικά από την επαρχία. Ήρθαμε να διαβάσουμε. Δεν ξέρουμε ακόμη πώς θα δώσουμε. Ακόμη δεν έχουν έρθει και τα βιβλία.» δήλωσε ο Νίκος προσθέτοντας πως δεν ξενοίκιασε, συνέχισε να πληρώνει τους λογαριασμούς του κανονικά. Μοναδική του σκέψη όλο αυτό το διάστημα ήταν να περάσει η δοκιμασία. «Ο πρώτος μήνας κύλησε καλά, μετά μας έλειψε η ησυχία μας. Θα δούμε πώς θα πάει» σημείωσε.

Δίπλα του ο Γιάννης κι εκείνος, όπως ανέφερε, έφυγε για ένα διάλειμμα μιας εβδομάδας και κατέληξε να απουσιάζει 2,5 μήνες λόγω της καραντίνας . «Είμαστε εδώ για να διαβάσουμε. Βλέποντας και κάνοντας. Σίγουρα ο κόσμος συνήθισε σε μια διαφορετική πραγματικότητα. Πιο συνειδητοποιημένος με τους κανόνες υγιεινής» τόνισε.

Και ο τρίτος φοιτητής της παρέας, ο Γιώργος έφυγε επίσης μέσα Μαρτίου και γύρισε 25 Μαΐου. «Δεν περίμενα ότι θα κρατήσει τόσο.» είπε προσθέτοντας « Είδαμε την οικογένεια περισσότερο. Αλλά απορρύθμιστήκαμε. Τώρα ήρθαμε να διαβάσουμε. Δεν έχει οριστεί κάτι. Αλλά από την αβεβαιότητα, από το να είναι ο καθένας σπίτι του , καλύτερα να είμαστε εδώ, να έχουμε τα βιβλία μας και να είμαστε δίπλα στη Σχολή.»

Όσον αφορά στο «μάθημα» που κρατούν από αυτή την μεγάλη «περιπέτεια» του κορονοϊου; « Μπορούν πολύ εύκολα να γυρίσουν όλα «τούμπα», τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο. Ίσως είμαστε και τυχεροί που σαν χώρα πήγαμε καλά. Τα πάμε καλά, τώρα με τους τουρίστες δεν ξέρουμε τι θα γίνει, δεν είμαστε πολύ αισιόδοξοι, Θα δούμε.»
Φώτο: Οι φοιτητές επιστρέφουν, Ο Νίκος, ο Γιάννης και ο Γιώργος ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: