Άλλη μια πετυχημένη διοργάνωση την 18η μετράει η Εναλλακτική Κοινότητα Πελίτι, στο Μεσοχώρι της Δράμας.

«Πρόκειται για την μεγαλύτερη γιορτή Ανταλλαγής Σπόρων σε όλο τον κόσμο», τόνισε επικαλούμενος δημοσιεύματα και δηλώσεις αρμοδίων, ο ιδρυτής του Πελίτι, Παναγιώτης Σαϊνατούδης.


Εκατοντάδες καλλιεργητές από τους 15 πυρήνες του Πελίτι στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Γαλλία, τη Βουλγαρία και εκπροσώπους και πολλών άλλων χωρών του πλανήτη, αντάλλαξαν σπόρους και συνέχισαν το μήνυμα της διάσωσης και διάδοσης των τοπικών σπόρων.

Στόχος είναι η αυτάρκεια της τροφής, αλλά και η Ειρήνη στην ανθρωπότητα, που το δίκτυο του Πελίτι σε όλη την Γη το έχει κατορθώσει και δείχνει το δρόμο στους υπόλοιπους. Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, πάνω από 20.000 οικογένειες , καλλιεργούν τους σπόρους του ΠΕλίτι

Πρόκειται για την απάντηση η οποία ξεκίνησε σιγανά και όσο πάει γίνεται ένα ηχηρό ποτάμι των πολιτών όλης της γης απέναντι στις πολυεθνικές εταιρείες, οι οποίες έχουν αποφασίσει να στερήσουν το δικαίωμα στους πολίτες του κόσμου να επιλέγουν και να καλλιεργούν τους ντόπιους σπόρους.
Οι ντόπιοι σπόροι είναι ο πλούτος της κάθε περιοχής της γης!
Είναι απολύτως εγκλιματισμένοι, δεν χρειάζονται φυτοφάρμακα και χημικά, ενώ οι καρποί τους είναι εξαιρετικής ποιότητας! Δεν επιδοτούνται όμως και έτσι οι Αγρότες πέφτουν στην παγίδα να καλλιεργήσουν τα υβρίδια των εταιρειών, τα οποία δίχως τα απαραίτητα συνοδευτικά τους που είναι τα λιπάσματα και τα φυτοφάρμακα, στο όνομα μιας υψηλής παραγωγής, δεν μπορούν να υπάρξουν.

Έτσι τροφοδοτείται το απίστευτο γαϊτανάκι στο οποίο στηρίζεται η ύπαρξη του συστήματος: Υπερκαταναλωτισμός αγαθών –ειδών και φαρμάκων, καθώς και φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων.
Σε αυτό το φαύλο κύκλο μόνο οι ενημερωμένες, συνειδητοποιημένες και οργανωμένες κοινωνίες μπορούν να ορθώσουν ανάστημα και να διεκδικήσουν το δικαίωμα της καλλιέργειας των ντόπιων σπόρων καθώς και το δικαίωμα της ΕΠΙΛΟΓΗΣ ανάμεσα στους ντόπιους και τους υβριδικούς σπόρους.
Αυτό το σπόρο επιχειρεί τόσα χρόνια -πάνω από 20- να σπείρει στα μυαλά των πολιτών, η Εναλλακτική Κοινότητα Πελίτι και Δόξα τω Θεώ το καταφέρνει μια χαρά! Στρέφει τους ανθρώπους στη Δημιουργία για όλους και όχι στην καταστροφή, που είναι το ρεύμα της εποχής, προκειμένου να βγαίνουν κερδισμένοι οι ελάχιστοι!

Στη φετινή γιορτή διανεμήθηκαν πάνω από 25.000 φακελάκια με ντόπιους σπόρους.
Ξεχωριστή νότα στην Γιορτή, η παρουσία των κωδωνοφόρων από το Παγονέρι Δράμας, οι οποίοι παρέσυραν τον κόσμο να συμμετάσχει στο έθιμο που θέλει την ανάσταση της πλάσης.


Επόμενη Συνάντηση των Θεματοφυλάκων της Βιοποικιλότητας, της Αυτάρκειας και της Ειρήνης, τον Ιούνιο στο νησί της Χάλκης.

Μοιράσου το άρθρο: