Με περισσότερους σπουδαστές από κάθε άλλη χρονιά θα γιορτάσει το Παράρτημα της ΑΣΠΑΙΤΕ στις Σάπες την συμπλήρωση 10 χρόνων λειτουργίας. Σύμφωνα με τον διευθυντή του Παραρτήματος, τον κ. Αθανάσιο Καραφύλλη εγκρίθηκαν: 200 θέσεις για το Πρόγραμμα ΕΠΠΑΙΚ και 35 θέσεις για το Πρόγραμμα ΠΕΣΥΠ. Το ΠΕΣΥΠ (Ειδίκευση στην Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό) επαναλειτουργεί μετά από μια μονοετή λειτουργία πριν 4 χρόνια. «Ελπίζουμε να στεριώσει αυτή τη φορά. Ήταν κάτι που το ζητούσαν πολλοί σπουδαστές.» δηλώνει ο διευθυντής του Παραρτήματος και σημειώνει πως συνολικά 235 θέσεις αναβαθμίζουν περαιτέρω τη Σχολή.

Μετά την Αθήνα στην 2η θέση πανελλαδικά σε αριθμό εισακτέων σπουδαστών στα ετήσια Προγράμματα μαζί με Θεσσαλονίκη και Πάτρα βρίσκεται και το παράρτημα των Σαπών. «Όταν υπάρχει θετική διάθεση και συνεργασία, πετυχαίνουμε πολλά για την μικρή πόλη των Σαπών. Είναι πολύ σημαντικό να λειτουργεί μια τέτοια Σχολή εδώ, σ’ αυτόν τον τόπο. 235 άτομα, όσους θα έχει η Θεσσαλονίκη και η Πάτρα » δηλώνει ο διευθυντής του Παραρτήματος, ο κος Αθανάσιος Καραφύλλης σημειώνοντας πως θα καλυφθούν οι ανάγκες της περιφέρειας.

Η τελευταία συνάντηση για φέτος θα είναι η τελετή ορκωμοσίας των φετινών αποφοίτων, 195 άτομα συνολικά που θα λάβουν πιστοποιητικά παιδαγωγικής κατάρτισης, το 95% εκ των οποίων προέρχεται από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης την Κυριακή 10 Ιουνίου στις 18:00 στο Θερινό θέατρο των Σαπών παρουσία της Διοίκησης. Αναφερόμενος στην χρονιά που κλείνει ο κος Καραφύλλης σημειώνει πώς κύλησε «πολύ ωραία», με συνέπεια σε όλους τους χρόνους, χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα στους απόφοιτους που ενδιαφέρονταν για τις θέσεις αναπληρωτών. Σχολιάζοντας δε τις συζητήσεις για την αναβάθμιση της ΑΣΠΑΙΤΕ με συνένωση της με κάποιο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Αθήνας ή της Πελοποννήσου ο κος Καραφύλλης σχολιάζει απλά πως: «Γίνονται συζητήσεις. Περιμένουμε τις αποφάσεις. Η ΑΣΠΑΙΤΕ θα συνεχίσει τη λειτουργία της απρόσκοπτα. Καλύπτει μεγάλη ανάγκη στην περιοχή. Πριν μερικά χρόνια ήταν αναγκασμένοι κάποιοι να ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη για να πάρουν το πιστοποιητικό της παιδαγωγικής τους επάρκειας. Οι Σάπες είναι εδώ και στέκονται δυνατά.»
Φώτο: ΑΣΠΑΙΤΕ Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: