Συγκέντρωση στην πλατεία της Κομοτηνής σήμερα στις 13:30 θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης ενάντια στο πολυνομοσχέδιο του ΥΠΑΙΘ. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς το Δημαρχείο Κομοτηνής για την απρόσκοπτη εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής – εκπαίδευσης σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης. Τα μέλη του Συλλόγου εκφράζουν την αντίθεσή τους στο σύνολο του υπό συζήτηση στη βουλή πολυνομοσχέδιου του Υπουργείου Παιδείας και ζητούν την άμεση απόσυρσή του.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Συλλόγου έχει ως εξής:
Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή εκπαιδευτικών την Παρασκευή 29/5 η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ:
Α) Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στο σύνολο του υπό συζήτηση στη βουλή πολυνομοσχέδιου του Υπουργείου Παιδείας και ζητάμε την άμεση απόσυρσή του.

Β) Εκφράζουμε την αντίθεση μας στην τροπολογία και την Υπουργική Απόφαση για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος και ζητάμε την κατάργησή τους.

Γ) Θεωρούμε πως η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή – εκπαίδευση πρέπει να εφαρμοστεί κανονικά στο Δήμο Κομοτηνής. Καταγγέλλουμε κάθε κωλυσιεργία και παράτυπη ενέργεια της κυβέρνησης και της πολιτείας που παρεμποδίζει την απρόσκοπτη εφαρμογή της.

Δ) Συμμετέχουμε στην απεργία αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης (που προβλέπεται από τις διατάξεις του νόμου 4547/18 και κάθε προσθήκης / τροποποίησης σε αυτές) και η οποία θα προκηρυχθεί.

Ε) Δεν εφαρμόζουμε την Υπουργική Απόφαση για ζωντανή αναμετάδοση μαθήματος
με αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων. Αξιοποιούμε σχετικά τα σχέδια πρακτικών της ΔΟΕ, την απόφαση του ΓΣ ΑΔΕΔΥ περί απεργίας αποχής και τη γνωμοδότηση της νομικής Συμβούλου της ΔΟΕ.

Στ) Πραγματοποιούμε συγκέντρωση στην πλατεία της Κομοτηνής τη Δευτέρα 1/6 και ώρα 13:30 ενάντια στο πολυνομοσχέδιο του ΥΠΑΙΘ. Πραγματοποιούμε στη συνέχεια πορεία προς το Δημαρχείο Κομοτηνής για την απρόσκοπτη εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής – εκπαίδευσης.

Μοιράσου το άρθρο: