Στο πλευρό του επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» κ. Κώστα Κατσιμίγα στέκεται το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε ότι αφορά την πειθαρχική δίωξη που άσκησε ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης κ. Ιωάννης Σάββας σε βάρος του.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ στην ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα συμπαράστασης στον κ. Κώστα Κατσιμίγα, στο οποίο οι 46 παρόντες Περιφερειακοί Σύμβουλοι, καταδικάζουν απερίφραστα την πειθαρχική δίωξη σε βάρος του.

Το κείμενο του ψηφίσματος αναφέρει μεταξύ αλλων:

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καταδικάζει απερίφραστα την πειθαρχική δίωξη σε βάρος του μέλους του, Κώστα Κατσιμίγα, επειδή άσκησε κριτική στον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης.

Η ελευθερία του λόγου αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη σωστή και ανεμπόδιστη άσκηση των καθηκόντων του Περιφερειακού Συμβούλου, μεταξύ δε των αρμοδιοτήτων του είναι να ασκεί κριτική στα όργανα διοίκησης του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης. Διότι αυτό που είναι δικαίωμα κάθε πολίτη, αποτελεί υποχρέωση και καθήκον για τον αιρετό, που εκλέχτηκε από τον λαό για να τον εκπροσωπεί».
Το ψήφισμα εγκρίθηκε ομόφωνα από τους 46 παρόντες περιφερειακούς συμβούλους.»

Μοιράσου το άρθρο: