Κομοτηνή:Τελευταία ημέρα στον εργασιακό χώρο

Array

Σήμερα ήταν η τελευταία ημέρα στην δουλειά για εκείνον. 32 χρόνια στον τραπεζικό χώρο, σαράντα χρόνια συνολικά στον εργασιακό στίβο σήμερα ξέκλεψε λίγο χρόνο και βρέθηκε στο ραδιόφωνο, στην ΕΡΤ Κομοτηνής να μιλήσει για τα ανάμεικτα συναισθήματα που τον συντροφεύουν. Ευτυχισμένος; τον ρωτήσαμε « Εξαρτάται πώς αισθάνεται κανείς καλύτερα.» απάντησε ο κ. Νίκος Μπεναβίδης για να σημειώσει «Η πολύ ευτυχία του ενός, μπορεί να μην σημαίνει τίποτα για τον άλλο.»

Δούλεψε σε ένα πολύ απαιτητικό χώρο και ιδιαίτερα πολύ δύσκολο τα τελευταία χρόνια. «Κάθε δουλειά χρειάζεται υπομονή, αλλά ο τραπεζικός χώρος δέχεται τα αποτυπώματα της ωρίμανσης. Περάσαμε καλές εποχές, εξαιρετικά καλές, αλλά η ζωή μας κύκλους κάνει, είσαι στα ψηλά και θα πρέπει να προσαρμοστείς ακόμη και στα χαμηλά. Το χειρότερο από όλα είναι ότι ο τραπεζικός υπάλληλος δέχεται το αποτύπωμα της οικονομικής κρίσης, πολύ – πολύ ζωντανά. Έτσι, επιστρατεύει ο καθένας τα αποθέματά του για να παράξει προϊόν, κάτι που είναι ζητούμενο γενικότερα στην εποχή μας.»

Ακόμη και την τελευταία μέρα στη δουλειά ο κος Μπεναβίδης ξεκαθαρίζει πως θα πρέπει να τιμήσει το μεροκάματό του. «Προσπαθείς να αισθανθείς καλύτερα και αυτό να το μοιραστείς με τους διπλανούς σου. Πρέπει να δώσει κανείς σήμερα το 100% των δυνάμεων του για να έχει ένα καλό αποτέλεσμα. Ένας μάχιμος τραπεζικός δεν μένει στη δουλειά πίσω από το γκισέ, συμμετέχει, έχει άποψη, λέει ακόμη και πράγματα που δεν είναι αρεστά στο ευρύ κοινό, αυτό μου έχει συμβεί πολλές φορές. Θυμάμαι ότι ήμουν από τους σκεπτικιστές για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Είχα πει τότε, ότι δεν μας ταιριάζει.» θυμάται σημειώνοντας πως τα λόγια των συναδέλφων του τα ακούει πάντοτε προσοχή.

Τις τελευταίες μέρες δέχεται ευχές, όπως «ώρα να ηρεμήσεις και να ησυχάσεις». Το ήθος, όπως λέει, είναι πολύ βασικό για να σφυρηλατηθούν υγιείς εργασιακές σχέσεις. «Χωρίς το ήθος τα υπόλοιπα, τίτλοι σπουδών και εργασιακή εμπειρία μπορούν να λειτουργούν προβληματικά.» δηλώνει και στο ερώτημα όταν το ήθος δεν απαντάται σε έναν εργασιακό χώρο τί γίνεται; σπεύδει να παρατηρήσει « Είναι καλό να δημιουργεί ένα ήθος, να προβάλει ένα εργασιακό πρότυπο, όποιος δεν το δέχεται είναι πρόβλημα δικό του. « Είναι σημαντικό ότι εγώ είμαι αυτός, συνεχίζω μ΄αυτό τον τρόπο και αναλαμβάνω την ευθύνη των λαθών μου» αυτό πρέπει να γίνεται ξεκάθαρο.»

Όσον αφορά στην εργασιακή ανασφάλεια που συντροφεύει τους νέους εργαζόμενους; Απαντά χωρίς δεύτερη σκέψη πως ο καθένας θα πρέπει να προσαρμόζει τον εαυτό του και να προετοιμάζεται για οποιαδήποτε αλλαγή. «Δεν χρειάζεται να έχει φόβο για την αλλαγή. Να είναι προσηλωμένος στις εργασιακές δομές και κανόνες, να λέει ευθείες κουβέντες, να έχει την γνώση ότι οποιοδήποτε λάθος ο πρώτος που θα δεχθεί τις συνέπειες θα είναι ο ίδιος.» Όσον αφορά στις μελλοντικές του κινήσεις; « Μπορούμε και σε άλλα πεδία» δηλώνει με νόημα μην παραλείποντας να σημειώσει πως ειδικά για τη χώρα μας πως η ανάκαμψη και η θετική πορεία θα έρθει μόνο μέσα από τη δική μας δουλειά, τη δουλειά όλων.

Φώτο: Νίκος Μπεναβίδης ρεπορτάζ κείμενο φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος