Τέσσερις αναφορές κατατέθηκαν από τον βουλευτή Ροδόπης του «Κινήματος Αλλαγής», Ιλχάν Αχμέτ, για θέματα που αφορούν το περιβάλλον και τους εργαζομένους της Ροδόπης.

Ειδικότερα, κατατέθηκε αναφορά-καταγγελία προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας
δεκάδων κατοίκων του οικισμού Δύμης της Π.Ε. Ροδόπης, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την λειτουργία λατομείου αδρανών υλικών δυναμικότητας μεγαλύτερης των 2.000 τόνων ανά ημέρα στην περιοχή τους που ευθύνεται, σύμφωνα με τους ίδιους, για «ανυπόφορες καταστάσεις στην υγεία των κατοίκων», ενώ προκαλεί βλαβερές συνέπειες στην παραγωγή του κερασιών καθώς ο συγκεκριμένος οικισμός είναι ένας από τους πυλώνες της κερασοπαραγωγής στο νομό Ροδόπης.

Επίσης, κατατέθηκαν τρεις διαδοχικές αναφορές προς τους Υπουργούς Εργασίας, Εσωτερικών και Ενέργειας και Περιβάλλοντος που ζητούν την ικανοποίηση αιτημάτων εκατοντάδων εργαζομένων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, του δήμου Κομοτηνής και της Δνσης Δασών ΑΜ-Θ για την επέκταση του χρόνου παραμονής τους στην εργασία μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, διότι στις υπηρεσίες όπου απασχολούνται τους τελευταίους 12 μήνες η παρουσία τους κρίνεται απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία τους και την συνέχιση παροχής άμεσων λύσεων και ποιοτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Παράλληλα, τίθεται εκ μέρους του βουλευτή Ροδόπης επιτακτικά το ζήτημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών της ΠΑΜ-Θ αλλά και του Δήμου Κομοτηνής που αντιμετωπίζει εδώ και αρκετά χρόνια μείζον θέμα με την στελέχωση των υπηρεσιών του και την έλλειψη μόνιμου προσωπικού.

Μοιράσου το άρθρο: