«Δεν ξέρω αν είναι πολλά τα χρήματα, πάντως είναι σε βάθος τριετίας, συνολικά 5,5 εκ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014-2020 της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης κι αυτό γιατί είναι γνωστό το μεγάλο ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη μας για τον τουρισμό» δηλώνει ο αντιπεριφερειάρρχης Τουρισμού, ο κος Κώστας Αντωνιάδης μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του Περιφερειάρχη να δοθούν 5,4 εκ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα με στόχο την εφαρμογή μιας νέας ολοκληρωμένης και σύγχρονης πολιτικής τουριστικής προβολής τριετούς διάρκειας.

Κ. Αντωνιάδης,αντιπεριφερειάρχης τουρισμού

«Επενδύουμε σε νέες μορφές τεχνολογίας και ψηφιακής σύγκλισης. Ο τουρισμός είναι η Ναυαρχίδα για την Περιφέρεια μας γι αυτό το λόγο δρομολογείται η υλοποίηση δύο υποέργων» δηλώνει ο ο κος Αντωνιάδης και εξηγεί ότι το ένα αφορά όλες τις εκθέσεις που θα συμμετάσχει η Περιφέρεια για τα επόμενα τρία χρόνια: τουριστικές, αγροτικές, όπως επίσης και εκθέσεις που γίνονται στην Περιφέρεια Αν.Μ.θράκης, όπως πριν λίγες μέρες η KAVALA EXPO.

Το δεύτερο υποέργο αφορά μια σειρά από θεματικά και ειδικά video, αλλά και εκδόσεις, έντυπα, φιλοξενία διαμορφωτών κοινής γνώμης, ειδικά event σε διάφορες πόλεις, ειδικές εφαρμογές σε application και σε κινητά. Επίσης , όπως σημειώνει ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, αφορά στην προβολή της Περιφέρειας στοχευμένα σε μεγάλες αγορές, αλλά και σε έντυπα διεθνούς κύρους.

«Όλο αυτό το Πρόγραμμα  εκπονήθηκε μετά από δημόσια διαβούλευση στην Αλεξανδρούπολη  και στην Καβάλα. Συμμετείχαν όλοι οι φορείς, οι ξενοδόχοι, η Ομοσπονδία των Ενοικιαζόμενων δωματίων, τα Επιμελητήρια, οι Δήμοι. Είναι ένα πρόγραμμα ολοκληρωμένο για τα επόμενα τρία χρόνια» δηλώνει και σημειώνει ότι αξιοποιούνται νέες μορφές τεχνολογίας που δεν τις είχαμε τα προηγούμενα χρόνια, συμπεριλαμβάνονται  στοχευμένες εκδηλώσεις σε διάφορες Πρωτεύουσες. «Όπως για παράδειγμα,λόγω των προβλημάτων στη Σαμοθράκη, θα μπορούσε να γίνει μια ειδική προβολή στο Παρίσι ή της Θάσου στο Λονδίνο, στις Σκανδιναβικές χώρες, λόγω της πτώχευσης της Thomas Cook, όλα αυτά τα έχουμε προβλέψει, κάτι που δεν υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια» εξηγεί  ο κος Αντωνιάδης βέβαιος πως με συστηματική δουλειά και στοχευμένες ενέργειες μπορούν να γίνουν σημαντικά βήματα στον τομέα της τουριστικής ανάπτυξης.
Φώτο:Ο κος Κώστας Αντωνιάδης ρεπορτάζ-κείμενο:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: