Την απαγόρευση κυκλοφορίας στους δήμους Ξάνθης και Μύκης της ΠΕ Ξάνθης ανακοίνωσε πριν λίγο ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κος Νίκος Χαρδαλιάς.

«Καλούμε τους κατοίκους αυτών των δήμων να παραμείνουν στο σπίτι τους και να προχωρήσουν σε προμήθεια τροφίμων για πολλαπλές ημέρες. Η κατάσταση είναι κρίσιμη και ο κίνδυνος διασποράς μεγάλος.» δήλωσε ο κος Χαρδαλιάς

Σε αυτούς τους δύο δήμους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, από τους πέντε συνολικά σε όλη τη χώρα που θα ισχύουν ίδιες απαγορεύσεις από σήμερα στις οκτώ το βράδυ, αναστέλλεται η δυνατότητα κατ’ εξαίρεση μετακίνησης για παροχή βοήθειας, μετάβαση σε τελετή και για άσκηση.Πιο συγκεκριμένα, στους Δήμους ΞάνΘης και Μύκης αναστέλλεται η δυνατότητα κατ’ εξαίρεση μετακίνησης για: κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους (4), μετάβαση σε τελετή (5) και σωματική άσκηση – βόλτα με κατοικίδιο (6). Επίσης, απαγορεύεται η μετακίνηση των πολιτών μετά τις 20:00.
Επιτρεπόμενο όριο για τα σούπερ μάρκετ είναι ένας πελάτης ανά 20 τμ.

«Καλούμε τους κατοίκους αυτών των δήμων να παραμείνουν στο σπίτι τους και να προχωρήσουν σε προμήθεια τροφίμων για πολλαπλές ημέρες. Η κατάσταση είναι κρίσιμη και ο κίνδυνος διασποράς μεγάλος.» δήλωσε ο κος Χαρδαλιάς ανακοινώνοντας επίσης την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας στη Σμύνθη και του Νοσοκομείου Ξάνθης με επιπλέον  προσωπικό, στρατιωτικούς γιατρούς και νοσηλευτές.

«Οι επόμενες ημέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες. Η κατάσταση είναι ρευστή, τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα, και είμαστε έτοιμοι για όλα τα μέτρα που θα περιορίσουν την εξάπλωση του ιού.» σημείωσε χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την εικόνα στις τράπεζες με την προσέλευση πολλών πολιτών ταυτόχρονα.

Μοιράσου το άρθρο: