Κορονοϊός: Εξ αποστάσεως παροχή ιατρικών υπηρεσιών προσφέρουν 15 SOS ΙΑΤΡΟΙ

Εξ αποστάσεως παροχή ιατρικών υπηρεσιών προσφέρουν οι SOS ΙΑΤΡΟΙ, από την ομάδα των εκατό συνολικά γιατρών που υπό κανονικές συνθήκες προσέφεραν υπηρεσίες κατ’ οίκον, 15 γιατροί όλων των ειδικοτήτων, προσφέρουν εξ αποστάσεως ιατρικές υπηρεσίες στις ημέρες του κορονοϊου.

«Αυτό το διάστημα, όμως, λόγω της καινούργιας κατάστασης στην οποία βρεθήκαμε προσπαθούμε να προσφέρουμε τη βοήθεια μας εντάσσοντας μέσα στις υπηρεσίες μας, δωρεάν, τη δυνατότητα να επικοινωνεί μαζί μας ο ασθενής όποτε αυτός το επιλέξει με την ειδικότητα που επιλέγει» εξηγεί η χειρουργός Αθηνά Καπράλου που συμμετέχει σε αυτή την αλληλέγγυα πρωτοβουλία. 15 βασικές ειδικότητες: παθολόγοι, καρδιολόγοι, δερματολόγοι, νευρολόγοι, ψυχίατροι, γαστρεντερολόγοι, παιδοχειρουργοί, οδοντίατροι, γυναικολόγοι, ΩΡΛ, πνευμονολόγοι, οφθαλμίατροι, ουρολόγοι, ορθοπεδικοί και χειρουργοί συνδέονται on line με τους ασθενείς, όπου κι αν βρίσκονται .

Κορονοϊός: Εξ αποστάσεως παροχή ιατρικών υπηρεσιών προσφέρουν 15  SOS ΙΑΤΡΟΙ«Έχει δώσει ωράριο ο κάθε γιατρός για το πότε είναι διαθέσιμος και έτσι μέσα από αυτή την υπηρεσία μπορεί ο άρρωστος να δει το γιατρό, να έχει μια δυνατότητα επικοινωνίας μαζί του, να μιλήσει μαζί του , να στείλει κάποιες εξετάσεις, να στείλει φωτογραφίες. Όταν χρειάζεται κι αφού ο γιατρός πάρει μια εικόνα για τον άρρωστο και τελειώνει η on line επίσκεψη στέλνει στον άρρωστο μια γνωμάτευση στην οποία περιγράφει τι είδε, τι συμπεράσματα έβγαλε και τι συστήνει στον άρρωστο του να κάνει.» σημειώνει η κα Αθήνα Καπράλου, χειρουργός στο επάγγελμα.

Σύμφωνα με την εθελόντρια γιατρό η προσπάθεια αυτή, δειλά – δειλά, τώρα ξεκινάει γιατί πρέπει πρώτα οι ίδιοι οι άνθρωποι να μπουν σε αυτή την λογική. «Πιστεύω ότι όταν ξεπεραστεί και αυτό η on line ιατρική θα κάνει ένα μπαμ. Και ειδικά σε περιοχές που είναι απομακρυσμένες και που δύσκολα κανείς βλέπει τον ιατρό που επιθυμεί.»

Όπως σημειώνει «Είναι μια ιατρική κανονική επίσκεψη από το σπίτι του ασθενή εντελώς δωρεάν. Δεν είναι μόνο μια δυνατότητα να θέσει μια ερώτηση ο ασθενής, αλλά ένα ιατρικό θέμα. Αλλά συνήθως αυτό που νοιάζει τον άρρωστο είναι να βρει λύση στο πρόβλημα του» τονίζει.

Η επικοινωνία πραγματοποιείται μέσω βιντεοκλήσης και μοναδικό προαπαιτούμενο είναι η σύνδεση στο Διαδίκτυο μέσω smart phone (iOS και Android), tablet ή υπολογιστή. 15 γιατροί, εν μέσω μιας γενικευμένης παγκόσμιας έλλειψης ιατρικού εξοπλισμού, δηλώνουν παρόντες όπου τους ζητηθεί με μια βιντεοκλήση.
Ρεπορτάζ-κείμενο: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος