Εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες πέριξ των τραπεζικών καταστημάτων της πόλης Κομοτηνής δεν σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας.

Αντιθέτως, ουρές σχηματίστηκαν εκτός καταστημάτων, αλλά στις περισσότερες των περιπτώσεων κρατήθηκαν και οι αποστάσεις μεταξύ των πολιτών-πελατών. Οι εκκλήσεις των αρχών προς τους πολίτες, έπιασαν τόπο, αλλά και οι υπεύθυνοι των τραπεζών φάνηκε να προσπαθούν τελικά να τηρούν αυστηρά και απαρέγκλιτα το σύνολο των κανόνων προφύλαξης της δημόσιας υγιεινής. Φροντίζοντας παράλληλα οι εξυπηρετούμενοι πελάτες τους να κρατούν τις ενδεικνυόμενες αποστάσεις ασφαλείας από τα γκισέ και να εισέρχονται ένας ένας στο εσωτερικό των καταστημάτων.
Με ανακοινώσεις από τα μεγάφωνα αυτοκινήτων του Δήμου και της Πυροσβεστικής καλούνταν οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να παραμένουν στα σπίτια τους και εφόσον πρέπει να βγουν να έχουν λάβει πρώτα την σχετική άδεια.

 

 

« Όλοι μας, φορείς, επιχειρήσεις και πολίτες, οφείλουμε να διαφυλάξουμε με την υπεύθυνη στάση μας το κοινό καλό και την υγεία τη δική μας, αλλά και των συνδημοτών μας.» τονίζει  ο δήμαρχος Κομοτηνής κος Γιάννης Γκαράνης.

Όσον αφορά  τέλος στη χρήση προστατευτικών μασκών και γαντιών; Μεγάλη πλειοψηφία από τους διερχόμενους που συναντήσαμε κατά το ρεπορτάζ χρησιμοποιούσαν μάσκες και γάντια. Δυστυχώς, όμως,  κάποιοι, λίγοι ευτυχώς, εξακολουθούν μετά τη χρήση τους να τα πετούν εκτός κάδων.
Φώτο: Κομοτηνή – δρόμοι-τραπεζικά καταστήματα ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες-video: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: