«Ας σκεφτούμε τι καταφέραμε να κάνουμε αυτά τα 100 χρόνια ως πολίτες αυτού του τόπου. Τι καταφέραμε ως τοπική κοινωνία. Πόσο προοδεύσαμε, πόσο εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες που μας δόθηκαν.» προτρέπει ο επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία κος Κώστας Κατσιμίγας στο μήνυμα του με αφορμή τους σημερινούς εορτασμούς για την συμπλήρωση 100 χρόνων από την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό.

Το  πλήρες μήνυμα του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας, του κ. Κώστα Κατσιμίγα έχει ως εξής:
Συμπληρώθηκαν σήμερα 100 χρόνια από την ενσωμάτωση της Θράκης στο Ελληνικό κράτος. 100 χρόνια ελεύθερης ελληνικής ζωής. Δυστυχώς οι συγκυρίες δεν μας επιτρέπουν να γιορτάσουμε την επέτειο δίνοντας σ’ αυτήν τον χαρακτήρα που της αρμόζει. Χαρακτήρα που δεν πρέπει να είναι μόνο επετειακός. Θα γιορτάσουμε την επέτειο του χρόνου και μέχρι τότε έχουμε πολλά να κάνουμε.
Μέχρι τότε ας σκεφτούμε τι καταφέραμε να κάνουμε αυτά τα 100 χρόνια ως πολίτες αυτού του τόπου. Τι καταφέραμε ως τοπική κοινωνία. Πόσο προοδεύσαμε, πόσο εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες που μας δόθηκαν.

Επίσης να αναλογιστούμε τις δυσκολίες και τα προβλήματα που είχαμε αλλά και αυτά που στη συνέχεια αποκτήσαμε και να σκεφτούμε αν και κατά πόσο τα αντιμετωπίσαμε. Αν καταφέραμε να αναδείξουμε τους σωστούς εκπροσώπους μας, αν καταφέραμε να δημιουργήσουμε μία ευδαιμονούσα κοινωνία ή μια κοινωνία που ζει μέσα στη γκρίνια και τη μιζέρια. Να εντοπίσουμε και να κατονομάσουμε τις προσωπικότητες που αναδείξαμε στις επιστήμες, στις τέχνες και στην πολιτική….

Έχουμε πολλά να σκεφτούμε και να καταγράψουμε. Ας ελπίσουμε ότι η φετινή αναβολή των εκδηλώσεων θα μας δώσει την ευκαιρία να προετοιμαστούμε καλύτερα. Έχουμε ένα χρόνο μπροστά μας. Μέχρι τότε να ας σκεφτούμε όχι μόνο πως και τι έγινε πριν από 101 χρόνια, αλλά τι ΚΑΝΑΜΕ ΣΤΑ 101 ΑΥΤΑ ΧΡΟΝΙΑ!

Μοιράσου το άρθρο: