«Για μας τους μουσικούς είναι πολύ σημαντικό να παίζουμε εκτός έδρας και εκτός Αθήνας γιατί η Πρωτεύουσα έχει μονοπωλήσει την κλασσική μουσική» μας είπε αμέσως μετά το τέλος της  συναυλίας στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής ο κος Κώστας Τζέκος, κρατώντας ακόμη το κλαρινέτο στο χέρια και εμφανώς ευχαριστημένος από το ζεστό χειροκρότημα του κοινού.

Μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Αθηνών τονίζει πως είναι πάρα πολύ συγκινητικό να εμφανίζεται η Ορχήστρα στην Περιφέρεια, διότι, όπως λέει, « εδώ πέρα όλοι οι άνθρωποι το ζητάνε και η υποδοχή  είναι πάρα πολύ θερμή. Προσπαθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο να φεύγουμε από την Αθήνα.»

Κώστας Τζέκος, μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών

Εύχεται στο μέλλον να μπορέσουν να υπάρξουν εκείνες οι δομές ώστε να δημιουργηθεί μια Όπερα, μια Συμφωνική Ορχήστρα, που να καλύπτει όλη την ευρύτερη περιοχή, «ελπίζουμε» δηλώνει αποκαλύπτοντας πως «Κάθε φορά που εμφανίζεται κανείς στην περιφέρεια, χαίρεται ολοένα και περισσότερο.»

«Έχετε μια θαυμάσια αίθουσα, θα πρέπει να την αξιοποιείτε ολοένα και περισσότερο. Ο κόσμος είναι πάρα πολύ ζεστός, οι υποδομές υπάρχουν οπότε αυτό που μένει είναι να βάλουμε τους ανθρώπους να εργαστούν μέσα στις υποδομές.» δηλώνει ενθουσιασμένος από το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής.

Μιλώντας δε για το επάγγελμα του μουσικού επισημαίνει πως «Είναι μια δουλειά επίπονη τις περισσότερες φορές, αλλά ανταμείβει. Είναι πολύ δύσκολο να γίνεις μέλος του Συνόλου και πολύ δύσκολο να παραμείνεις. Αλλά είναι πάρα πολύ ωραία, δεν θα γεράσουμε ποτέ.» γελά ευτυχισμένος δηλώνοντας με νόημα «Η μουσική είναι τα πάντα, όλα μεταφράζονται σε ήχους. Η μουσική είναι το σύμπαν.»
Φώτο: Κώστας Τζέκος ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: