«Εκείνο που πρέπει να υλοποιηθεί τώρα είναι να δοθεί ρευστότητα στους επιχειρηματίες.» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» ο αντιπεριφερειάρχης κος Κωστής Σιμιτζής τονίζοντας και πάλι πως εκείνο το οποίο έχει σημασία αυτή την στιγμή είναι να στηριχθούν οι υπάρχουσες επιχειρήσεις. «Βεβαίως έχουμε πάντα στόχο να γίνουν και καινούργιες, αλλά πρέπει να στηριχθούν, οπωσδήποτε, ως πρώτη γραμμή προτεραιότητας, οι υπάρχουσες επιχειρήσεις» είπε.

Ο αντιπεριφερειάρχης κος Κ.Σιμιτζής με τον περιφερειάρχη αν.Μ.Θ. κο Χρήστο Μέτιο

Όπως εξήγησε ο κος Σιμιτζής η Περιφέρεια αν. Μ. Θράκης ετοιμάζει ένα πρόγραμμα με χρηματοδότηση επιχειρήσεων μέσα από την χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, το οποίο θ ανακοινωθεί τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου. «Να είστε βέβαιοι ότι θα αρχίσει να δίνει χρήματα πολύ πριν από άλλες Περιφέρειες.» τόνισε.

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι ασκείται πίεση προς την Κυβέρνηση για την υλοποίηση επιπλέον στόχων. «Σαφώς και συμφωνούμε με το μέτρο που πήρε για το 12% για τη Θράκη και 4% για την ανατολική Μακεδονία, πάντα αυτή διάκριση δεν ήταν καλή, υπήρχε όμως, και ήταν δυσάρεστο ότι ξαφνικά αυτό το μέτρο σταμάτησε, καταργήθηκε. Ευτυχώς η Κυβέρνηση με άλλον τρόπο το επανέφερε, μακάρι να το επαναφέρει και για το μέλλον. Αυτός ο συμψηφισμός που θα γίνει, σύμφωνα με τις υποσχέσεις της Κυβέρνησης αλλά και την προσπάθεια που κάνουν οι τοπικοί βουλευτές, θα μνημονεύσω ιδιαίτερα τον Ε.Στυλιανίδη, ο οποίος έχει πάρει στην πλάτη του αυτό το θέμα, άλλωστε συμμετέχει στην διακομματική επιτροπή για τη Θράκη, βρίσκεται στο δρόμο της υλοποίησης, αυτό είναι ένα σημαντικό μέτρο για την σωτηρία των επιχειρήσεων που  αυτή την εποχή  πραγματικά χρειάζονται ενέσεις ρευστότητας.» τόνισε ο κος Σιμιτζής. Υποσχόμενος τέλος ότι «Θα υπάρξουν και άλλες πρωτοβουλίες.»
Φώτο:Κωστής Σιμιτζής ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: