Την αντίθεσή τους δηλώνουν οι Δημοτικοί Υπάλληλοι στο άρθρο 179 του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης, το οποίο δίνει το δικαίωμα στον Δήμαρχο να εκχωρεί αρμοδιότητες σε εργολάβους για το θέμα της καθαριότητας, του πρασίνου και του καθαρισμού των κοινόχρηστων χώρων και των Δημοτικών κτιρίων.

Σύμφωνα με τον Λευτέρη Ανέστη, πρόεδρο των Δημοτικών Υπαλλήλων του Δήμου Κομοτηναίων, πρόκειται για ένα δωράκι της κυβέρνησης στους εργολάβους, οι οποίοι θα αναλαμβάνουν τα συγκεκριμένα αυτά κομμάτια και μάλιστα χωρίς την εποπτεία των υπηρεσιών του Δήμου, όπως γινόταν μέχρι πρόσφατα.
Αυτό θα επιφέρει αυξήσεις στα Δημοτικά τέλη και η εξοικονόμηση για το κράτος θα γινόταν αν καλύπτονταν με προσλήψεις οι ελλείψεις προσωπικού στους Δήμους. Δεν είναι πανάκεια ο ιδιωτικός τομέας», σημείωσε ο κ. Ανέστης.
Αύριο ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής θα έχει στις 12:00 το μεσημέρι Γενική Συνέλευση στο Πολύκεντρο. Για την απεργία της ερχόμενης Πέμπτης της ΠΟΕ ΟΤΑ, οι σύλλογοι δημοτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης, θα μισθώσουν λεωφορείο, για να μεταβούν στην Αθήνα και να συμμετέχουν στην διαμαρτυρία έξω από την Βουλή την ώρα που θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο.

Μοιράσου το άρθρο: