«Φοράμε μάσκες, κρατούμε αποστάσεις, φροντίζουμε την υγιεινή των χεριών μας! Μόνο έτσι μένουμε ασφαλείς!» προτρέπει η διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής κα Μαγδαληνή Γιαμουστάρη με αφορμή την σημερινή αποδοχή δωρεάς του Δήμου Κομοτηνής ενός συστήματος προηγμένης τεχνολογίας για τη διενέργεια τεστ μοριακής διάγνωσης για τον Covid-19 του οίκου Adaltis Ltd.

«Πρόκειται», όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της, «για πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα Μοριακής Διάγνωσης για ανίχνευση του ιού SARS CoV-2 σε συμπτωματικούς, αλλά και ασυμπτωματικούς ασθενείς. Ολοκληρώνει με την πλέον σύγχρονη τεχνολογία όλα τα στάδια δίχως να απαιτείται ανθρώπινη παρέμβαση. Εκτελεί διπλάσιους διαγνωστικούς ελέγχους ημερησίως, δίνοντας αποτελέσματα σε πολύ σύντομο χρόνο, σε σχέση με τις δυνατότητες που έχουν οι απλοί μοριακοί αναλυτές χωρίς τη χρήση αυτόματου εξαγωγέα DNA- RNA
Το συγκεκριμένο σύστημα μπορεί να αξιοποιηθεί και για διαφορετικού είδους αναγκαίους εργαστηριακούς ελέγχους, όπως για HIV, ιογενείς ηπατίτιδες, ερπητοϊοί, στρεπτόκοκκου, άλλα και για πολλές ακόμη περιπτώσεις.»

Σύμφωνα με την διοικήτρια του Νοσοκομείου Κομοτηνής «Με τη δωρεά του συγκεκριμένου συστήματος αναλυτών, το Νοσοκομείο μας καθίσταται αυτόνομο στη διαχείριση τον δειγμάτων και την διεξαγωγή εξετάσεων για τον ιό Covid 19. Το συγκεκριμένο υπερσύγχρονο σύστημα θα αποτελέσει στη παρούσα συγκυρία ένα πολύτιμο σύμμαχο για την αντιμετώπιση του COVID-19.» Μην παραλείποντας να «ευχαριστήσει θερμά τον Δήμο Κομοτηνής για τη σημαντική προσφορά του.» σημειώνοντας με νόημα ότι: «Πρέπει όμως να λάβουμε σοβαρά υπόψη ότι και το πιο σύγχρονο μηχάνημα δεν εξαφανίζει, δεν θεραπεύει, ούτε μας προστατεύει από τον Covid-19.»

Μοιράσου το άρθρο: