Εκτός από τα γενικά θέματα που απασχολούν τους ελεύθερους επαγγελματίες όλης της χώρας, όπως: η υπερφορολόγηση, οι υψηλές ασφαλιστικές εισφορές στο τραπέζι της χθεσινής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης με την παρουσία κλιμακίου βουλευτών της ΝΔ αποτελούμενο από τους κ.κ. Μακάριο Λαζαρίδη Βουλευτή Καβάλας, Δημήτριο Κούβελα Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, Χριστίνα Αλεξοπούλου Βουλευτή Αχαΐας και Στυλιανό Κονταδάκη Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, βρέθηκαν και τα τοπικά θέματα της περιοχής.

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, ο κος Αντώνης Γραβάνης με τους συνεργάτες του έθεσε για μια ακόμη φορά το θέμα του παρεμπορίου, την αξιοποίηση του Κάθετου Άξονα, την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, το 12%, επιδότηση εργασίας. «Είναι πολλά τα θέματα και τα θέτουμε κάθε φορά για να μπορέσουμε επιτέλους να βρούμε λύσεις» δήλωσε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, ο κος Αντώνης Γραβάνης σημειώνοντας με νόημα πως « Θέματα τα οποία είναι απλά δεν είναι δυνατόν, δεν επιτρέπεται να μας καταδυναστεύουν.»

«Αυτό το οποίο εισπράξαμε είναι σειρά προβλημάτων τα οποία θα κληθεί η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει, αλλά και μια πολύ μεγάλη αισιοδοξία ότι μετά τις εκλογές κάτι αλλάζει στη χώρα, ότι η χώρα επιστρέφει στην κανονικότητα κι αυτό θέλουμε να κάνουμε ως κυβέρνηση κι αυτή ήταν η δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι κάνουμε πολλά περισσότερα από αυτά τα οποία υποσχεθήκαμε και κυρίως τα κάνουμε γρηγορότερα» δήλωσε ο κος Μακάριος Λαζαρίδης, βουλευτής Καβάλας. Όπως δήλωσε στο Επιμελητήριο είχαν τη δυνατότητα, ο ίδιος και οι συνάδελφοί του, να ακούσουν τους φορείς. «Είχαμε τη δυνατότητα να μεταφέρουμε τις θέσεις της ΝΔ, οι οποίες είναι πάρα πολύ καθαρές γιατί η ΝΔ είναι ένα κόμμα το οποίο πιστεύει σε αυτές τις δυνάμεις της οικονομίας, στους Μικρομεσαίους και γενικά στο υγιές επιχειρείν.»
Όπως τόνισε ο κος Λαζαρίδης «Μεταφέραμε τη δέσμευση του Πρωθυπουργού για τη μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών , μεταφέραμε τη δέσμευση του Πρωθυπουργού ότι θα κάνουμε το επενδυτικό περιβάλλον όσο το δυνατόν πιο απλό με ένα σταθερό φορολογικό σύστημα και κυρίως με την άρση των σοβαρών γραφειοκρατικών προβλημάτων, που αντιμετωπίζει διαχρονικά η χώρα. Είναι κάτι το οποίο ζητάει ο κόσμος της αγοράς, το ζητάνε οι επιχειρηματίες που θέλουν να επενδύσουν και βεβαίως ξεκαθαρίσαμε σε όλους τους τόνους ότι είμαστε υπέρ της υγιούς επιχειρηματικότητας , είμαστε με τους επιχειρηματίες εκείνους οι οποίοι πληρώνουν τους φόρους, εκτιμούν και προστατεύουν τους εργαζόμενους και το περιβάλλον και βεβαίως είμαστε απέναντι στους επιχειρηματίες εκείνους , οι οποίοι πτωχεύουν τις επιχειρήσεις τους, βγάζουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό, αφήνουν απλήρωτους τους εργαζόμενους τους και την ίδια στιγμή κυκλοφορούν με κότερα στη Μύκονο και στη Σαντορίνη, αυτό είναι κάτι που είναι απέναντι στη φιλοσοφία της ΝΔ, απέναντι στον Πρωθυπουργό.» Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ακόμη οι:Γρηγόρης Τζενετίδης, Αθανάσιος Δεμίρης, Τριαντάφυλλος Παπαδάκης, Κική Κωνσταντινίδου, Ν.Λεχούδης, Μεσούτ Χασάν κ.α.
Φώτο: Στιγμιότυπα από τη σύσκεψη ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: