«Ο προεκλογικός μου αγώνας ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία, που την έζησα στο προσκήνιο γιατί στο παρασκήνιο έχω πλούσια εμπειρία. Ζω τις εκλογές από 4 ετών με τον πατέρα μου αρχικά, υποψήφιο Νομαρχιακό Σύμβουλο, μετά υποψήφιο Νομάρχη και μετά υποψήφιο περιφερειάρχη, δηλαδή εκλογές για πάνω από 25 με 30 χρόνια.» δηλώνει η Μαρίνα Παυλίδου, υποψήφια βουλευτής της ΝΔ Ξάνθης , κόρη του αείμνηστου Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη.

Η κα Μαρίνα Παυλίδου στην πόλη της,την  Ξάνθη

«Για μας οι εκλογές ήταν μια μικρή γιορτή. Προσπαθούσαμε να είμαστε στο πλευρό του πατέρα μου με κάθε τρόπο, ήταν οικογενειακή υπόθεση.» δηλώνει ξανά γυρίζοντας τον χρόνο πίσω. Ωστόσο, στέκεται με δύναμη και αισιοδοξία στο σήμερα και σημειώνει πως «Είναι άδικο να συγκρίνουν τους νέους πολιτικούς με τους παλαιότερους. Κι εκείνοι κάποια στιγμή ξεκίνησαν από κάπου, νέοι.» Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής αποκαλύπτει τι είναι αυτό που θέλει να κομίσει στην πολιτική ζωή; « Μια ζωή και μια πνοή όχι του νέου, νέος δεν σημαίνει πάντα νέος σε ηλικία, αλλά μια νέα προοπτική, μια νέα ματιά στα πράγματα. Να μην είμαστε και να μην δρούμε παλαιοκαμματικά τόσο στο σχεδιασμό και στο όραμα, που έχουμε σε σχέση με τον τόπο μας και τους ανθρώπους του, όσο και στον τρόπο που θέλουμε να το υλοποιήσουμε.»

Μιλώντας για την τακτική που επέλεξε να ακολουθήσει σημειώνει πως Η προεκλογική εκστρατεία δεν ήταν παλαιοκομματική, δεν περιορίστηκε μόνον σε τυπικές επισκέψεις . «Άκουγα κι ακούω τους πολίτες. Στηρίζομαι περισσότερο στην ανθρώπινη επαφή και στην επικοινωνία. Προσπάθησα να έρθω σε επαφή με πολλούς κοινωνικούς φορείς, πολλούς ανθρώπους για να μάθω τα προβλήματα τους κι αυτό που θα προσπαθήσω να κάνω θα είναι να επισκεφτώ ξανά αυτούς τους ανθρώπους, έναν –έναν και να καθίσουμε μαζί , αυτοί είναι που ζουν το πρόβλημα, να βρούμε τη λύση σ’ αυτό που αυτοί θεωρούν ότι πρέπει να επιλυθεί.»

Αυτή όπως λέει είναι η μόνη δέσμευση και υπόσχεση που μπορεί να δώσει και να τηρήσει 100%. «Δεν θέλω να μπούμε σε διαδικασία προεκλογικών «Θα». Ο κόσμος έχει χορτάσει από αυτά. Ο κόσμος θέλει να αισθάνεται και να ξέρει ότι έχει έναν άνθρωπο δίπλα του και ότι είναι αληθινός.» δηλώνει και σημειώνει ένα σημείο που πάντοτε λέει στους συμπολίτες της « Θέλω να σας πω αλήθειες και οι αλήθειες αυτές να γίνουν πράξεις, να μην μείνουμε μόνο στα λόγια, αλλά να προχωρήσουμε και σε πράξεις, σε έργα.»

Τέλος, δεν παραλείπει να αναφερθεί και στο θέμα της συμμετοχής στις εκλογές: «Να μην αφήσουν την ψήφο τους σε κάποιον άλλον. Αν έχουμε 50% αποχή , τότε διπλασιάζουμε την δύναμη της ψήφου αυτού που θα πάει να ψηφίσει, άρα αφήνουμε κάποιους άλλους να αποφασίσουν για το δικό μας μέλλον. Αυτοί που θα απέχουν τώρα από τις κάλπες, δεν θα έχουν το δικαίωμα, τη δύναμη, την φωνή ούτε να διαμαρτυρηθούν , ούτε να έχουν έναν εκπρόσωπο που θα έχουν επιλέξει αυτοί με δημοκρατικό τρόπο.» δηλώνει και σημειώνει με νόημα: « Πρέπει όλοι την Κυριακή να κινητοποιηθούμε να γιορτάσουμε την Δημοκρατία με τον να πάμε να ψηφίσουμε και μετά ας απολαύσουν όσοι το θέλουν την Κυριακή τους  κάπου αλλού.»
Φώτο: Μαρίνα Παυλίδου συνέντευξη-κείμενο: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: