Με ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον ΕΟΔΥ για τις δειγματοληψίες που πραγματοποιεί ξεκίνησε ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης την κουβέντα του μαζί μας.Τον συναντήσαμε στο χώρο όπου μονάδα του ΕΟΔΥ πραγματοποιεί δειγματοληψίες. «Έτσι έπρεπε να γίνει για να σταματήσει όλη αυτή η παραπληροφόρηση ότι όλος αυτός ο Νομός είναι γεμάτος κορονοϊό» ανέφερε προσθέτοντας ότι «η παραπληροφόρηση αυτή κάνει μόνο κακό».

Ο Δήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης

Όπως υποστήριξε ο κος Τσέπελης αυτή η «ταμπέλα» στην Ξάνθη (ενν: τις αναφορές ότι υπάρχει πρόβλημα με τον κορονοϊό) δεν αξίζει στους κατοίκους της περιοχής και στις προσπάθειες που γίνονται. «Αν υπάρχουν σημεία ή οικισμοί, όπου υπάρχουν εστίες κορονοϊου, θα πρέπει να αντιμετωπιστούν στοχευμένα από όλους, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Περιφέρεια και Επιστημονικούς Φορείς» τόνισε ο δήμαρχος.Προσθέτοντας «Εμείς είμαστε εδώ! Καλώ όλους να είναι πολύ προσεκτικοί στις δηλώσεις τους και να μην απαξιώνουν την συνέπεια και την προσπάθεια της κοινωνίας» ανέφερε ο κος Τσέπελης επισημαίνοντας με νόημα πως: « Όλα τα περιοριστικά μέτρα που κληθήκαμε να εφαρμόσουμε τα εφαρμόσαμε με πολύ μεγάλη συνέπεια. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων στο Δήμο της Ξάνθης αποδεικνύουν την συνέπεια των δημοτών μου.»

Μάσκες και αντισηπτικά σε μαθητές και εκπαιδευτικούς
Όσον αφορά στον εκπαιδευτικό κόσμο της περιοχής ο Δήμος, όπως είπε ο κος Τσέπελης, ο Δήμος προμήθευσε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς με μάσκες και αντισηπτικά, ώστε να κάνουν τη δουλειά τους με τον καλύτερο τρόπο. «Όταν εντοπίστηκε θετικό δείγμα με κορονοϊό σε σχολείο ήρθε άμεσα ο ΕΟΔΥ και έκανε το τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς που είχαν έρθει σε επαφή με τον θετικό συνάδελφό τους.» δήλωσε σημειώνοντας πως «Το πιο σημαντικό είναι το κράτος να ανταποκρίνεται άμεσα απέναντι στα αιτήματα των υπευθύνων και της κοινωνίας.»

Στο πλευρό του Δήμου Μύκης
Κληθείς δε να σχολιάσει την προσπάθεια του δήμου Μύκης ο κος Τσέπελης τόνισε πως: «Είμαστε ένας, όλοι μαζί. Δεν σημαίνει ότι ο δήμος Μύκης είναι μόνος ή ο δήμος Τοπείρου ή ο δήμος Αβδήρων. Η Πανδημία δεν έχει σύνορα.έχει κοινές λύσεις , αντιμετωπίζεται με κοινούς στόχους. Εμείς εφαρμόζουμε αυτό που λένε οι επιστήμονες, έτσι ώστε να πετύχουμε συντομότερα τα αποτελέσματα τα οποία πρέπει να πετύχουμε για το καλύτερο της κοινωνίας.»
Φώτο:Μανώλης Τσέπελης, δήμαρχος Ξάνθης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: