Μαρία Μιχαλοπούλου, αντιπρύτανης: Θα παρέχουμε στους φοιτητές μας στέγαση,σίτιση και ποιοτικές υπηρεσίες

Μαρία Μιχαλοπούλου, αντιπρύτανης: Θα παρέχουμε στους φοιτητές μας στέγαση,σίτιση και ποιοτικές υπηρεσίεςΙδιαίτερα ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα της συνεδρίασης της Διυπουργικής Επιτροπής Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα που ενέκρινε την πρόταση του Δ.Π.Θ. για την «Υλοποίηση έργου φοιτητικών εστιών, εκπαιδευτικών, ερευνητικών και λοιπών υποδομών», κεφαλαιακής δαπάνης 105.500.000 ευρώ εμφανίστηκε με δηλώσεις της στην ΕΡΤ Κομοτηνής η αντιπρύτανης κα Μαρία Μιχαλοπούλου.
Όπως είπε η αντιπρύτανης Έρευνας και Δια βίου Εκπαίδευσης του Δ.Π.Θ. άμεσα, εντός Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί η δημοσίευση της σχετικής διακήρυξης για την υλοποίηση του έργου, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. «Είχαμε την μεγάλη, μεγάλη τιμή να εγκριθεί στο συνολό της η πρότασή μας » δήλωσε για να σημειώσει ότι πρόκειται για ένα συγκρότημα κτιριακών εγκαταστάσεων οι οποίες αφορούν την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή και την Ξάνθη.

350 κλίνες στην Κομοτηνής και χώρος σίτισης για 2500 φοιτητές
Μαρία Μιχαλοπούλου, αντιπρύτανης: Θα παρέχουμε στους φοιτητές μας στέγαση,σίτιση και ποιοτικές υπηρεσίες«Οι εγκαταστάσεις αυτές που θα κατασκευαστούν μέσω των ΣΔΙΤ θα είναι όλες μέσα στις τρεις Πανεπιστημιουπόλεις, Κιμμέρια Ξάνθης, Κομοτηνή και στη Δραγάνα Αλεξανδρούπολης . Περιλαμβάνουν: Φοιτητικές Εστίες τόσο στην Αλεξανδρούπολη όσο και στην Κομοτηνή, 350 κλίνες σε κάθε πόλη. Χώρο σίτισης φοιτητών και στις δύο πόλεις με διαφορετική δυναμικότητα, 1500 άτομα στην Αλεξανδρούπολη και 2.500 στην Κομοτηνή. Στην Κομοτηνή επίσης θα γίνει ένα κτίριο Κεντρικής Βιβλιοθήκης και Αναγνωστηρίου, έτσι ώστε να συγκεντρωθούν εκεί όλες αυτές οι υποδομές και να δημιουργήσουν το κατάλληλο περιβάλλον. Έτσι, θα μπορέσουμε να συγκεντρώσουμε και να παρέχουμε στους φοιτητές μας μια αναβαθμισμένη ποιότητα όσον αφορά στις εγκαταστάσεις, αλλά και στις υπηρεσίες στο κομμάτι αυτό.»

Μαρία Μιχαλοπούλου, αντιπρύτανης: Θα παρέχουμε στους φοιτητές μας στέγαση,σίτιση και ποιοτικές υπηρεσίεςΣύμφωνα με την κα Μιχαλοπούλου θα είναι ένας χώρος που θα έχει πολλαπλές αίθουσες τελετών και εκδηλώσεων και χώρους συνεύρεσης των φοιτητών. «Παράλληλα, θα υπάρξουν σ΄αυτές τις δύο πόλεις κάποια κτιριακά συγκροτήματα για κατοικίες πανεπιστημιακών οι οποίοι θα έρχονται για πρώτη φορά στο Πανεπιστήμιο έτσι ώστε να έχουν ένα χώρο, να διαμένουν κοντά στο Πανεπιστήμιο μας και ταυτόχρονα ένα χώρο φιλοξενίας επισκεπτών για μικρή διάρκεια, επισκέπτες που συμμετέχουν σε συνέδρια, αθλητές οι οποίοι θα χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις που έχουμε στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, γήπεδα, κολυμβητήρια κ.α. Το κτίριο της Ξάνθης θα είναι υποδομή για ένα ερευνητικό κέντρο, ένα κέντρο αριστείας στο οποίο θα μπορέσουμε να συ στεγάσουμε και να διασυνδέσουμε τις δομές που παράγουν έρευνα στο Πανεπιστήμιο μας και ειδικότερα στην Πολυτεχνική Σχολή, τα υφιστάμενα εργαστήρια, αλλά και καινούργιες δομές. Μεγάλη προτεραιότητα δίνουμε σε χώρους και σε λειτουργίες οι οποίες θα μπορέσουν να προωθήσουν την καινοτομία στο κομμάτι αυτό και φυσικά να γίνει και η διασύνδεση στο κομμάτι των νεοφυών επιχειρήσεων την οποία έχουμε ήδη ξεκινήσει με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας . Έργα που αγγίζουν το σύνολο των φοιτητών και των συναδέλφων.» Η υλοποίηση αυτών των έργων αγγίζει τόσο την έρευνα, όσο και την εκπαίδευση και την φοιτητική μέριμνα. «Έχουμε ιδιαίτερη ανάγκη στο κομμάτι της φοιτητικής μέριμνας ως ακριτικό Πανεπιστήμιο να παρέχουμε στους φοιτητές μας στοιχεία φοιτητικής μέριμνας, στέγασης,σίτισης, υπηρεσίες ποιοτικά αναβαθμισμένες. Αγγίζει το σύνολο των φοιτητών. Ο ορίζοντας για την κατασκευή από την στιγμή που θα έχουμε ανάδοχο προσδιορίζεται στα τρία χρόνια.»

Η εξ αποστάσεως διδασκαλία υλοποιείται με εκπληκτικούς ρυθμούς
Όσον αφορά στην εξ αποστάσεως λειτουργία του Πανεπιστημίου; «Η εξ αποστάσεως διδασκαλία υλοποιείται με εκπληκτικούς ρυθμούς.» δηλώνει η κα Μιχαλοπούλου και σημειώνει ότι «Έχει ανταποκριθεί με ενθουσιασμό το σύνολο των συναδέλφων και των φοιτητών σε όλους τους κύκλους. Αυτή η δύσκολη στιγμή που περνά όλος ο κόσμος, αυτή η δοκιμασία, έχει μετατρέψει την διαδικασία της εξ αποστάσεως ως «παράθυρο» εκπαιδευτικής καθημερινότητας και διασφάλισης της ακαδημαϊκής εξέλιξης και πορείας του καθένα από εμάς μέσα στο χώρο της τριτοβάθμιας. Οπότε, το σύνολο των συναδέλφων την χρησιμοποιεί, τα μαθήματα γίνονται κανονικά. Γίνονται κατ’ αντιστοιχία αυτών που κάναμε στα δια ζώσης. Τα μαθήματα που έχουν εργαστηριακό κομμάτι θα αναπληρωθούν στη συνέχεια. Όπως και τα μαθήματα που έχουν κλινική-πρακτική άσκηση. Όταν θα έχουμε τη δυνατότητα να τα προγραμματίσουμε, θα τα προγραμματίσουμε για να υλοποιηθούν. Όλο το υπόλοιπο έργο υλοποιείται καθημερινά. Κι εγώ μόλις τελειώσουμε την τηλεφωνική μας επικοινωνία έχω να παραδώσω μάθημά μέσω Skype είναι η καθημερινότητα όλων και αυτό μας δίνει περισσότερη εμπιστοσύνη και ενθουσιασμό για να συνεχίσουμε αυτό το διάστημα. Κάποιοι πιθανά να μην είχαν δοκιμάσει αυτή τη μέθοδο, εμείς στο Τμήμα την χρησιμοποιούσαμε χρόνια, κι αυτό τώρα έχει δώσει χαρά σε όλους.Είναι ένα μέσο που μας δίνει τη δυνατότητα και τη δουλειά μας να κάνουμε και με τους φοιτητές μας να επικοινωνήσουμε, οπότε είναι σημαντικό.»

4 Επιμορφωτικά Προγράμματα προ των πυλών από το ΚΕΔΙΒΙΜ
Αναφερόμενη στο Kέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης σημείωσε πως αυτόν τον καιρό διοργανώνει τα εξής Επιμορφωτικά Προγράμματα Κατάρτισης: 1. «Στατιστική και Ασαφής συμπερασματολογία στις κοινωνικές, οικονομικές και θετικές επιστήμες» 2. «Επιχειρηματικότητα, Νεοφυείς Επιχειρήσεις, και Επιχειρηματικό Σχέδιο» 3. «Μάρκετινγκ και Πωλήσεις Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» 4. «Σύγχρονο Μάνατζμεντ Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων».

«Μένουμε σπίτι και προσπαθούμε να κάνουμε πράγματα τα οποία κάνουν καλό στην ψυχή μας και στο σώμα μας τόσο σε εμάς όσο και σε αυτούς που αγαπάμε.»

Μην παραλείποντας τέλος η κα Μιχαλοπούλου να αποκαλύψει πως κυλά ο χρόνος μένοντας σπίτι. «Ένα μεγάλο κομμάτι του χρόνου αφιερώνεται στη δουλειά. Ετοιμάζουμε την τηλεεργασία σε πλήρη ανάπτυξη με πρόσβαση σε όλα τα λογισμικά συστήματα του Δ.Π.Θ. έτσι όπως όταν θα ήμασταν στο γραφείο. Είναι θετικό. Καλούμαστε επίσης να συνδυαστούμε με το πρόγραμμα των παιδιών που έχουν το πλήρες ωράριο τους στο Πανεπιστήμιο και στο Σχολείο. Προσπαθώ, δεν θα πω πόσο καλά το καταφέρνω, να διατηρήσω τη συμμετοχή μου σε φυσική δραστηριότητα και άσκηση τουλάχιστον στο μυαλό μου και φυσικά όταν ένα σπίτι κατοικείται περισσότερο και για πιο πολλές ώρες έχει και περισσότερες απαιτήσεις στις κλασσικές του ανάγκες. Οπότε, όλα αυτά είναι ένα κομμάτι της καθημερινότητας. Όλα γίνονται με ιδιαίτερη αισιοδοξία γατί αρκετά πράγματα το Πανεπιστήμιο αυτή τη στιγμή πετυχαίνει κι αυτό μας δίνει μεγάλη χαρά για να συνεχίσουμε.» Στέλνοντας και το δικό της μήνυμα στην «μάχη» κατά του κορονοϊου: «Μένουμε σπίτι και προσπαθούμε να κάνουμε πράγματα τα οποία κάνουν καλό στην ψυχή μας και στο σώμα μας τόσο σε εμάς όσο και σε αυτούς που αγαπάμε.»
Φώτο: Η κα Μαρία Μιχαλοπούλου ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος