Με τον Δήμαρχο Κομοτηνής, Ιωάννη Γκαράνη, συναντήθηκε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Παναγιώτης Αλεξανδρής, πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτιρίων, στο πλαίσιο τριήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κομοτηνή προσκεκλημένος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης.

Τον κ. Αλεξανδρή συνόδευε η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Ιωάννα Χατζηαντωνίου. Με το πέρας της συνάντησης οι δύο άντρες προχώρησαν σε δηλώσεις, επικεντρώνοντας στην πρόθεση του Δήμου Κομοτηνής για αποκατάσταση – αναπαλαίωση του παλιού Δικαστικού Μεγάρου.

Ο κ. Γκαράνης δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά υποδεχθήκαμε τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Συζητήσαμε θέματα της περιοχής, με επίκεντρο το Νέο και το Παλιό Δικαστικό Μέγαρο καθώς και την πρόταση του Δήμου. Ο Γενικός Γραμματέας μας άκουσε με προσοχή αλλά σε κάθε περίπτωση η απόφαση θα ληφθεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Ο Δήμος Κομοτηνής δηλώνει παρών για να βοηθήσει στη διάσωση ενός εμβληματικού για την περιοχή κτιρίου». Ο κ. Γκαράνης ευχαρίστησε τον κ. Αλεξανδρή για την παρουσία του και τη δια ζώσης επαφή του με τα προβλήματα της περιοχής και μετέφερε την προσδοκία συνεργασίας με τον ίδιο και το Υπουργείο.

Ο κ. Αλεξανδρής δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά συνάντησα τον κ. Δήμαρχο. Συζητήσαμε διάφορα θέματα που αφορούν στη δικαιοσύνη και την πρόταση που μας έχει κοινοποιηθεί από τον Δήμο σχετικά με την αξιοποίηση του παλιού Δικαστικού Μεγάρου. Λάβαμε γνώση όλων των προτάσεων του κ. Δημάρχου και της διοίκησης του Κτιρίου. Ενδεχομένως να υπάρξουν τροποποιήσεις, βελτιώσεις επί της πρότασης και στη συνέχεια θα γίνει εισήγηση προς τα αρμόδια όργανα του Υπουργού Δικαιοσύνης που έχει τον τελικό λόγο για να εισηγηθεί προς το Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων τον όποιο τρόπο περαιτέρω αξιοποίησης του παλιού Δικαστικού Μεγάρου». 
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον χρονικό ορίζοντα που θ’ ακολουθήσει η διαδικασία ο κ. Αλεξανδρής εξήγησε πως απαιτείται να λυθούν συγκεκριμένα προβλήματα, που ενδεχομένως να χρειαστούν σχετικές γνωμοδοτήσεις και μετέφερε την εκτίμηση πως εντός του πρώτου εξαμήνου του 2021 «θα έχουμε την πρόταση εκείνη που θα δίνει αυτό που όλοι επιθυμούν, ήτοι τη διάσωση του Δικαστικού Μεγάρου».

Μοιράσου το άρθρο: