Ηλίας Ιωαννάκης και Μεταξία ΠΑτρωνίδου στην Δισκοθήκη της ΕΡΤ Κομοτηνής

Μέχρι τις 29 Μαΐου θα μπορούν στις σχετικές ηλεκτρονικές πλατφόρμες οι γονείς να υποβάλλουν αιτήσεις για τα παιδιά τους που θέλουν να φοιτήσουν στο Μουσικό Σχολείο, προκειμένου να συμμετάσχουν στις εισαγωγικές εξετάσεις.

Για το τεράστιο έργο του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής, για τα περίπου 30 χρόνια που λειτουργεί στην περιοχή, την υποστήριξη και υπογράμμιση της πολύχρωμης ταυτότητας πολιτισμού, τα οφέλη των παιδιών, που μαθαίνουν μουσική σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα μαθήματα, μίλησε στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο Δ/ντης του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής, Ηλίας Ιωαννάκης.
«Τα παιδιά δεν θα γίνουν Μότσαρτ και Μπετόβεν. Ωστόσο, σε ένα διαφορετικό περιβάλλον, με την μουσική να πλημμυρίζει τα πάντα, μαθαίνουν να σέβονται, να δημιουργούν και να λειτουργούν σαν άνθρωποι, ως ένα ωραίο μουσικό σύνολο», υπογράμμισε ο κ. Ιωαννάκης.
Μέχρι στιγμής οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις 25.
Ο κ. Ιωαννάκης κάλεσε τους γονείς και τα παιδιά, αν αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την ηλεκτρονική εγγραφή, να τηλεφωνούν-25310 83 647- και να επισκέπτονται το σχολείο για να εξυπηρετηθούν άμεσα.
Δεν ξεχνάμε πως ο Ηλίας Ιωαννάκης από την στιγμή που ήρθε στην Κομοτηνή και ασχολήθηκε με τα του μουσικού πολιτισμού, άλλαξε τον «ρου» της παραδοσιακής και όχι μόνο μουσικής στην Ροδόπη και όχι μόνο!
Συστήθηκε η ορχήστρα της Παραδοσιακής και Λαϊκής Μουσικής, η οποία συνόδευε πολλά χρόνια τις εκδηλώσεις των Ελευθερίων στην Κομοτηνή. Τα πρώτα παιδιά που αποφοίτησαν, έχουν ξεκινήσει λαμπρές καριέρες σε μουσικά σχήματα, είτε ως σολίστες.
Ηχογραφήθηκαν σε δίσκους ακτίνας-cd- τα παραδοσιακά τραγούδια της Θράκης, τα κάλαντα και άλλα μουσικά παραδοσιακά ακούσματα πέρασαν, με την εισαγωγή κάποιων πιο σύγχρονων οργάνων, αποτυπώθηκαν και έτσι ακούγονται και πιο εύκολα από το νεανικό κοινό… Και πόσες άλλες προσπάθειες και συναυλίες με κλασσική Μουσική και μουσική κλασσική ειδικά για την Θράκη, την
Συμφωνική Σουΐτα Θράκης! Είναι τραγούδια από την ευρύτερη περιοχή της Θράκης από Ελλάδα και Βουλγαρία!
Συγκινημένος κατέθεσε και μια πρόσφατη επίσκεψη μαθήτριάς του, που δώρισε το βιολί της στο σχολείο, προκειμένου να δοθεί σε κάποιο μαθητή, που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.
Ένα απτό δείγμα γραφής της συμπεριφοράς μιας μαθήτριας από το Μουσικό Σχολείο και της παιδείας που έλαβε και ανταπέδωσε!!!

Μοιράσου το άρθρο: