Νίκη με πολύ μεγάλο ποσοστό 68% και αριθμό ψήφων 687, της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών στις εκλογές του ΤΕΕ Θράκης, της περασμένης Κυριακής.

Από αριστερά ο πρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης Δημήτρης Λουρίκας και η Ζωή Κοσμίδου
Πρώτη θέση ανάμεσα στους 53 αντιπροσώπους της αντιπροσωπείας του Περιφερειακού τμήματος Θράκης, ο μέχρι πρότινος πρόεδρος, Δημήτρης Λουρίκας.
Οι αντιπρόσωποι, είναι 15 από τη Ροδόπης, 18 από τον Έβρο και 20 από την Ξάνθη.
Οι εκλογές διεξήχθησαν ομαλά, 1.036 ψήφους και 1.010 τα έγκυρα ψηφοδέλτια, ανάμεσα σε 4 συνδυασμούς της Ανεξάρτητης Μηχανικοί Θράκης, με 141 ψήφους, την Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών με 687, την Πανεπιστιμονική Κίνηση με 57 ψήφους, το Προοδευτικό ΤΕΕ 53 ψήφους, και ο Ανεξάρτητος Συνδυασμός του Αργύρη Πλέσσια με 72 ψήφους.
Από εδώ και πέρα το εκλεκτορικό σώμα, θα αναδείξει την Διοικούσα Επιτροπή-κάτι σαν ΔΣ- και σύμφωνα με τα όσα δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Λουρίκας, λόγω του ότι υπάρχει απόλυτη πλειοψηφία, οι διαδικασίες για την ανάδειξη προεδρείου, θα γίνει πολύ πιο γρήγορα από άλλες φορές.
Υπογράμμισε πως το ΤΕΕ Θράκης το διακρίνει εδώ και χρόνια κουλτούρα συνεργασίας και σύνθεσης απόψεων και αυτό θα εξακολουθήσει να είναι το δυνατό του χαρτί.
«Το ΤΕΕ τώρα πια με τακτοποιημένα τα οικονομικά του ζητήματα θα μπορέσει να σταθεί στο ύψος του ρόλο του που είναι ο Σύμβουλος του Κράτους», τόνισε ο κ. Λουρίκας. Παράλληλα το ΤΕΕ θα δείξει πιο έντονα την παρουσία του δίπλα στον Μηχανικό που αντιμετωπίζει σοβαρά ζητήματα.
Κρίσιμος είναι ο ρόλος του ΤΕΕ σε πολλά ζητήματα και περιβάλλοντος και αποτελεί σημείο αναφοράς η πολύ πετυχημένη και εξειδικευμένη ημερίδα που είχε διεξαχθεί πριν από 19 χρόνια, με εξαιρετικούς επιστήμονες και ένα ξεκάθαρο ΟΧΙ, το οποίο θα χρειασθούμε ως τοπική κοινωνία για το θέμα του Χρυσού, την βαρύνουσα άποψη και θέση του ΟΧΙ, όπως επανέλαβε πως ΥΠΑΡΧΕΙ καθώς δεν έχει αλλάξει ΤΙΠΟΤΑ.
«Αν μας φέρουν κάτι καινούργιο να μελετήσουμε, φυσικά και θα το κάνουμε. Μέχρι στιγμής παραμένουμε στο ΟΧΙ που είχαμε εκφράσει και τότε», δήλωσε καταλήγοντας ο κ. Λουρίκας.

Μοιράσου το άρθρο: