Τον αριθμό των εγγράφων που πρέπει συγκεντρώσουν οι επαγγελματίες και επιχειρηματίες, μέσω των Λογιστών τους, προκειμένου να είναι έτοιμοι να υποβάλλουν αιτήσεις για το πρόγραμμα της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης που είχε εξαγγείλει ο Περιφερειάρχης, Χρήστος Μέτιος.

Υπενθυμίζεται πως οι υποβολή των αιτήσεων θα ξεκινήσει από τις 4 Νοέμβρη, το πρόγραμμα είναι προϋπολογισμού με την υπερδέσμευση 90 εκ ευρώ από το ΕΣΠΑ, ως οικονομικό βοήθημα από τις επιπτώσεις του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Λογιστών Ροδόπης και μέλος του Δ.Σ της πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών, Θόδωρος Σαββάκης, οι εν δυνάμει συμμετέχοντες έχουν παρουσιάσει μεγάλη ανταπόκριση. Σε ότι αφορά τα δικαιολογητικά δεν είναι μόνο 2 αυτό της Ασφαλιστικής και Φορολογικής Ενημερότητας, αλλά μια σειρά εγγράφων, όπως έντυπο της αίτησης συν έντυπο Ε3, τα οποία υποβάλλονται μαζί με την αίτηση.

Μια σειρά πιστοποιητικά,(σ.σ. περί μη πτώχευσης και περί μη αίτησης πτώχευσης) υπεύθυνες δηλώσεις, Εργάνη πίνακας προσωπικού, πιστοποιητικά, μετά από έλεγχο του κανονισμού για το πρόγραμμα De minimis (σ.σ. πρόκειται για ένα πρόγραμμα 200.000 ευρώ, στο οποίο αν συμμετείχε η επιχείρηση, δεν έχει δικαίωμα να συμμετέχει στο πρόγραμμα της περιφέρειας.

Πέραν της συγκέντρωσης όλων αυτών των εγγράφων, υπάρχει και η εργασία της παρακολούθησης της ένταξης της επιχείρησης στο πρόγραμμα, αλλά και του τελικού ελέγχου.

«Οι εργασίες αυτές γίνονται από τους Λογιστές και σίγουρα θα πρέπει να πληρωθούν», υποστήριξε ο κ. Σαββάκης.

Κληθείς να σχολιάσει για την «φήμη» που κυκλοφόρησε πως υπάρχει ‘ταρίφα’ στα 200 ευρώ στη Ροδόπη από όλους τους Λογιστές, αντέτεινε πως οι Λογιστές θα κρίνουν ανάλογα με τις εργασίες που θα απαιτηθούν, το ποσό της αμοιβής τους. «Εμείς εδώ στη Ροδόπη, είμαστε και οι πιο φθηνοί, Υπάρχουν άλλοι που ζητούν 150 ευρώ στην αρχή και ποσοστό 3% της εκταμίευσης…», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Σαββάκης.

Η συνέντευξη του κ. Σαββάκη στην ΕΡΤ Κομοτηνής

Μοιράσου το άρθρο: