Παρόν στην τελετή ολοκλήρωσης των έργων ανακαίνισης του αεροδρομίου της Καβάλας ήταν ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ξάνθης, μέλος της «Περιφερειακής Σύνθεσης», ο κος Μιχάλης Αμοιρίδης και μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωσή τους εντός του χρονοδιαγράμματος που είχε τεθεί, δηλαδή μέσα σε μια τριετία από τότε που ανέλαβε η Fraport.

«Ήμασταν ιδιαίτερα χαρούμενοι και συγκινημένοι καθώς οι υπεύθυνοι της Εταιρείας θυμήθηκαν τη συμβολή μας στην εγκατάσταση τους στην περιοχή.» δήλωσε και σημείωσε «Το αεροδρόμιο με τις καινούργιες εγκαταστάσεις του μπορεί να φιλοξενήσει και να κάνει καλύτερη την παραμονή στο χώρο του αεροδρομίου των επιβατών, εισερχόμενων κι εξερχόμενων, από την περιοχή και παράλληλα να δημιουργήσει τις συνθήκες, ώστε να έχουμε περισσότερες αφίξεις, τόσο από τον Ελλαδικό χώρο, όσο και από το εξωτερικό.» τόνισε ο κος Αμοιρίδης.

Θ.Μαρκόπουλος,Χ.Τοψίδης,Μ.Αμοιρίδης

Όπως είπε, είναι επίσης ευχάριστο, ότι προσέλαβαν αρκετούς εργαζόμενους, οι περισσότεροι από την γύρω περιοχή . «Η άρτια λειτουργία του αεροδρομίου βοηθάει και την τοπική κοινωνία» σημείωσε ο κος Αμοιρίδης προσθέτοντας πως οι υπεύθυνοι λειτουργούν ένα αεροδρόμιο φροντίζοντας να είναι όσο το δυνατόν καλύτερο στη λειτουργία του και στην υποδοχή του κόσμου.

« Το αεροδρόμιο δεν φέρνει κόσμο από μόνο του, κόσμο φέρνει η τουριστική προβολή και η διαφήμιση της Περιφέρειας. Δυστυχώς το δικό μας αεροδρόμιο, παρότι είναι πλέον ανακαινισμένο τη φετινή χρονιά είχε λιγότερες αφίξεις.» υποστήριξε ο κος Αμοιρίδης προσθέτοντας πως «τα τελευταία χρόνια έχει χάσει η Περιφέρεια τη στόχευσή της στην τουριστική διαφήμιση.»

Ο κος Μιχάλης Αμοιρίδης

Μην παραλείποντας να καταθέσει την πρότασή του, όπως λέει, θα πρέπει να ακολουθήσουμε το στρατηγικό σχεδιασμό που έχει η Περιφέρεια εδώ και πολλά χρόνια. «Είναι το βασικό σ’ αυτές τις συνθήκες. Να μην κάνουν του κεφαλιού τους αυτή που διοικούν και να στοχεύουν σε αγορές –περιοχές οι κάτοικοι των οποίων έχουν μεγάλες πιθανότητες να έρθουν στην περιοχή μας, ευρωπαϊκές χώρες όπως και στην αγορά της Ρωσίας. Δυστυχώς οι ρωσικές πτήσεις που είχαμε φέρει πριν τρία χρόνια δεν υπάρχουν πια κι αυτό θα πρέπει να διορθωθεί. Αυτό γίνεται με δουλειά και σωστή στόχευση. Το να ψάχνουμε να βρούμε τουρίστες από την Κίνα και από την Κορέα είναι καλό, αλλά προς το παρόν ουτοπία» τονίζει προσθέτοντας πως «θα πρέπει να στοχεύσουμε στα γήινα, στα εφικτά και σε αυτά που θα μας δώσουν άμεσα αποτελέσματα.»
Φώτο: Ο κος Μιχάλης Αμοιρίδης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: