«80 χρόνια μετά, το ηρωικό «ΟΧΙ» των Ελλήνων, που δεν μέτρησαν τις ισορροπίες με στενούς αριθμούς, αλλά με το σθένος της ψυχής τους, δίνοντας σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη το μήνυμα της αντίστασης και της υποστήριξης των ιδανικών με κάθε τίμημα, σήμερα είναι περισσότερο επίκαιρο παρά ποτέ.» αναφέρεται σε μήνυμα του Δημάρχου Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη, για την 28η Οκτωβρίου. «Το «ΟΧΙ» απέναντι στο φασισμό, και στον επεκτατισμό, το «ΟΧΙ» ως ενωτικός κρίκος των ανθρώπων που αγωνίζονται ενωμένοι σθεναρά για οτιδήποτε επιβουλεύεται την πατρίδα τους, δίνει τις σύγχρονες προεκτάσεις του, στην καταδίκη του φασισμού και του ναζισμού στη χώρα μας, στον συλλογικό αγώνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του covid 19.» τονίζεται στο ίδιο μήνυμα.

Σύμφωνα με τον κο Τσέπελη «Η συγκυρία αυτή μας αναγκάζει να γιορτάσουμε με περιορισμούς και αποστάσεις τη μνήμη των προγόνων μας που θυσιάστηκαν για την πατρίδα, με κανέναν τρόπο όμως δεν επηρεάζει τη μεγάλη τιμή που οφείλουμε προς τα πρόσωπά τους. Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, αντιθέτως οφείλουμε να είμαστε σε μια διαρκή εγρήγορση, μεταφέροντας στις νέες γενιές την αίσθηση του αέναου αγώνα, καθώς οι «νίκες» απαιτούν κόπο και αυτοθυσία, υπερβάσεις και μετάβαση από το «εγώ» στο «εμείς».»

Και το μήνυμά του Δημάρχου καταλήγει: «Από το παράδειγμα των προγόνων μας, αντλούμε δύναμη και υπερηφάνεια, προσήλωση στα ιδανικά της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, εθνική ομοψυχία.
Η γνώση της Ιστορίας μας, αποτελεί τον ανίκητο εξοπλισμό μας, ώστε να δίνουμε τις καθημερινές μάχες μας απέναντι στον «εχθρό», που διαρκώς μεταλλάσσεται. Χρόνια Πολλά, στην Ελλάδα. Χρόνια πολλά, σε όλους τους Έλληνες. Χρόνια Πολλά, σε κάθε ελεύθερο άνθρωπο.»

Μοιράσου το άρθρο: