Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής ιερούργησε σήμερα το πρωί, 1η Ιανουαρίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων. Μετά την Θεία Λειτουργία προέστη της ἐπισήμου Δοξολογίας με αφορμή την είσοδο του νέου έτους 2020.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε δια ζώσης στους τοπικούς άρχοντες και στο πολυπληθές εκκλησίασμα, ώστε το νέο έτος να είναι ειρηνικό, ευλογημένο και σωτήριο.

Χθες, 31η Δεκεμβρίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων χοροστάτησε κατά την ακολουθία του εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Παγουρίων.

Ακολούθως, μετέβη στον  Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας Κομοτηνής, όπου παρουσίᾳ του Ιερού Κλήρου, των Τοπικών Αρχών του Νομού και της πόλεως, των Ιεροψαλτών και πιστών ευλόγησε την  Πρωτοχρονιάτικη  ἉγιοΒασιλόπιττα ευχόμενος για το νέο έτος και κηρύττοντας την έναρξη των  εορτασμών των  100 ετών από της  απελευθερώσεως της Κομοτηνής.

Παρουσιάστηκε το έμβλημα της Ιεράς Μητροπόλεως

Ο Μητροπολίτης παρουσίασε το έμβλημα της Ιεράς Μητροπόλεως  το οποίο εικονίζει την  Κυρία Θεοτόκο του «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ», αφού επισφράγισμα των εορτασμών θα  αποτελέσει  η ιστορική έλευσις της εικόνας του  «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» εκ του  Πρωτάτου του Αγίου Όρους στις  19 Μαΐου του 2020.

 

Μοιράσου το άρθρο: