Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψε την περασμένη Δευτέρα το ΔΗμοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το Αριστοτέλειο Θες/νικης, το Γεωπονικό Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Μέσω αυτού του Μνημονίου τα τέσσερα Πανεπιστήμια δεσμεύονται να ενσωματώσουν σύγχρονες πολιτικές και να εργασθούν στην κατεύθυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού της Ελληνικής Γεωργίας.
Αυτό προβλέπει την ανάπτυξη της τεχνολογίας και ειδικά την εγκατάσταση ενός δικτύου τηλεμετρικών σταθμών για την καλλιεργήσιμη Γη της Χώρας, Επι πλέον θα στοχεύσει στη δημιουργία βάσης δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, που θα έχουν ως στόχο την βελτίωση της παραγωγής των Ελλήνων Αγροτών.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο Αντιπρύτανης Οικονομικών Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Φώτης Μάρης, τόνισε πως δεν αρκούν μόνο οι υποδομές και το ΔΠΘ θα στοχεύσει και στην «Εκπαίδευση» Ανθρώπινου Δυναμικού, παλιότερων αποφοίτων, Αγροτών αλλά και άλλων εμπλεκόμενων φορέων, για το πώς θα γίνουν αυτές οι αλλαγές. Μάλιστα, θα σχεδιασθούν και πιλοτικές εφαρμογές σε Αγροτικές περιοχές, οι οποίες θα περιλαμβάνουν ολόκληρη την Θράκη και με διαφορετικές χρήσεις .
Όπως τόνισε ο κ. Μάρης ήδη οι προσπάθειες για να πάρει σάρκα και οστά αυτό το εγχείρημα έχει ξεκινήσει και θα αρχίσει να σχηματοποιείται πολύ πιο έντονα από τη νέα Ακαδημαϊκή Χρονιά, δηλαδή από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Εξ άλλου για το θέμα της ίδρυσης της 4ης Νομικής στην Πάτρα, στάθηκε στο γεγονός πως ο Πρύτανης είχε συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, όπου για άλλη μια φορά αποτυπώθηκε η άρνηση του ΔΠΘ και όλων των εμπλεκόμενων φορέων – Πανεπιστήμια, Ολομέλεια Δικηγόρων, – και πως η ίδρυση αυτής της σχολής θα σημάνει συρρίκνωση για το ΔΠΘ.
«Ωστόσο, αυτό που μένει να κάνουμε είναι να δράσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, σαν κοινωνία και ΔΠΘ και να καταστήσουμε την Νομική Θράκης, ελκυστική για όλους τους νέους φοιτητές και καθηγητές», σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Μάρης.

Μοιράσου το άρθρο: