Οι φετινές εκδηλώσεις για το μνημόσυνο για την εκτέλεση των κατοίκων του Καρυοφύτου από τους Βουλγάρους στις 9 Σεπτεμβρίου του 1944, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου.

Ήταν στις 9 Σεπτεμβρίου 1944, όταν Βουλγαρικό Στρατιωτικό Απόσπασμα, έλαβε εντολή να εκτελέσει τους Έλληνες Χριστιανούς κατοίκους του Καρυόφυτου και να κάψει το χωριό. Τριάντα οκτώ (38) αθώοι Έλληνες εκτελέστηκαν και μαζί με αυτούς και ο Βούλγαρος Πρόεδρος του χωριού.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:
Ώρα 10:15 Επιμνημόσυνη Δέηση στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Άνω Καρυοφύτου.
Ώρα 10:30 Τρισάγιο στο Μνημείο Πεσόντων χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ και αμέσως μετά ακολουθεί ομιλία για το χρονικό της ημέρας.
Ώρα 10:45 Κατάθεση στεφάνων. Όποιος εκπρόσωπος νομικού προσώπου ή άλλου φορέα θέλει να τιμήσει την επέτειο αυτή, παρακαλούμε να δηλωθεί μέχρι 24/9/2020 ημέρα Πέμπτη στα τηλ. 2541350111 και 2541350103.

«Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, σας γνωρίζουμε ότι οι φετινές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και οι καταθέσεις στεφάνων θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κος Νίκος Ευφραιμίδης σημειώνοντας ότι «Τιμές θα αποδοθούν από το Δ’ Σώμα Στρατού.»

Μοιράσου το άρθρο: