Μουσικό Βαλκανικό «κελάηδισμα» από έναν νεαρό Κομοτηναίο δημιουργό

Ο Απόστολος Φαρμάκης, ένας νεαρός Κομοτηναίος με αγάπη για την μουσική και τη σύνθεση ακολούθησε το πιο δημιουργικό μονοπάτι τις ημέρες της καραντίνας, αυτό της δημιουργίας και κατάφερε να εντυπωσιάσει συμφοιτητές, καθηγητές, γνωστούς και φίλους με το αποτέλεσμα της δουλειάς του!

Σπουδάζοντας τα τελευταία τρία χρόνια στο Πλόβντιβ της Φιλιππούπολης, στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας, μια πόλη που σφύζει από ζωή, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2019 άλλωστε, γνωρίζει πια καλά πόσο κοντά φέρνει η μουσική τους ανθρώπους. Έτσι, συνεργαζόμενος με την εξαιρετική Βουλγάρα ερμηνεύτρια Γιάννιτσα Σταμένοβα δημιούργησε ένα μουσικό κομμάτι, σωστό βαλκανικό “κελάηδισμα”.

Μουσικό Βαλκανικό «κελάηδισμα» από έναν νεαρό Κομοτηναίο δημιουργό
Ο Απόστολος Φαρμάκης, ένας νεαρός Κομοτηναίος με αγάπη για την μουσική και τη σύνθεση

«Η μεγάλη μου αγάπη είναι η ηλεκτρική κιθάρα, ωστόσο, με τα μαθήματα και τις σπουδές στο Πλόβντιβ κατάφερα να γνωρίσω και να μυηθώ σε ήχους πιο κοντά στην παράδοση, ανακαλύπτοντας άλλους ξεχωριστούς μουσικούς δρόμους.» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» δικαιωμένος για την επιλογή του να περάσει όλο αυτό το χρονικό διάστημα στην Βουλγαρία και να συνεχίσει εκεί να δημιουργεί.

Όνειρο του να συνεχίσει στα ίδια μονοπάτια, αυτά της σύνθεσης,ολοκληρώνοντας τις σπουδές του. «Κάθε φορά και ένα βήμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ευχόμενος όλα του τα βήματα με την στήριξη της οικογένειά του να είναι στο χώρο της μουσικής που τον λατρεύει από παιδί.
Φώτο: Απόστολος Φαρμάκης ρεπορτάζ-κείμενο: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος