Σε συσκέψεις επί συσκέψεων βρισκόταν όλο αυτό το τελευταίο διάστημα, με Διευθυντές Σχολείων και με το Υπουργείο Παιδείας, ο Προϊστάμενος όλων των βαθμίδων της Εκπαίδευσης στην ΑΜ-Θ, Κων/νος Μπαντίκος, εν όψει της επαναλειτουργίας των σχολείων. Η αρχή γίνεται με την Τρίτη Λυκείου.

Σύμφωνα με συνέντευξή του στο περιφερειακό πρόγραμμα της ΕΡΤ ΑΜ-Θ, τόνισε πως έχουν τεθεί σε πλήρη εφαρμογή οι κανόνες του ΕΟΔΥ.
Συγκεκριμένα, «έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα σε ότι αφορά τον αριθμό των μαθητών που θα είναι μέχρι 15, αλλά και την απόσταση του 1,5 μέτρου που πρέπει να έχουν μεταξύ τους, προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια υγεία και να είμαστε πλήρως θωρακισμένοι».
Σε ότι αφορά την καθαριότητα, τα σχολεία θα καθαρίζονται δύο φορές την ημέρα και για αυτό έχουν ενημερωθεί και οι Δήμοι, αλλά και οι υπεύθυνες καθαρίστριες.
Για δε το θέμα της κάλυψης των καθηγητών, αν υπάρχει προσωπικό για να καλύψει ανά 15 άτομα που θα είναι σε κάθε τάξη, ο κ. Μπαντίκος υπογράμμισε πως υπάρχει πρόνοια και για αυτό, οι καθηγητές δεν θα μετακινούνται για ώρες διδασκαλίας σε άλλα σχολεία, όπως γινόταν σχεδόν πάντα ως τώρα.

Μοιράσου το άρθρο: