Θα πληρωθεί η επιδότηση του κόστους εργασίας του 12% στις επιχειρήσεις της Θράκης το χρονικό διάστημα 2010-2015 και αυτό θα γίνει μέσω συμψηφισμών(Ασφαλιστικών-Φορολογικών).
Ωστόσο, οι επιχειρηματίες προσανατολίζονται να συνεχίσουν να διεκδικούν και δικαστικά τα έτη 2015-2020.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, Νίκο Αγγελίδη, στην ΕΡΤ Κομοτηνής, από τα 220 εκ ευρώ, τα 60-70 εκ θα φτάσουν στις επιχειρήσεις, γιατί μετά από 10 χρόνια, πολλές έκλεισαν και έβαλαν λουκέτο.
«Θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα αν τα χρήματα δινόντουσαν πριν από 6-7 χρόνια. Θα έφταναν στον τόπο τους εγκαίρως σε πολλές επιχειρήσεις οι οποίες δεν θα έκλειναν και θα χάνονταν θέσεις εργασίας, υποστήριξε ο κ. Αγγελίδης.
Αυτό που πρέπει να υπογραμμισθεί είναι πως το 12% σαν κρατική ενίσχυση σε επιχειρήσεις τελικώς καταργείται, καθώς θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού υπάρχει από την ΕΕ.

Όπως σημείωσε και ο κ. Αγγελίδης, η αποπληρωμή -για τα έτη 2015-2020- έγινε κατορθωτή καθώς προτάχθηκε στην ΕΕ το θέμα της πανδημίας του κορονοϊού και αξιοποιήθηκε η «ευκαιρία» της χαλάρωσης των μέτρων.

Από το 2020 και μετά η κυβέρνηση αναζητά νέα δέσμη αναπτυξιακών κινήτρων για τη Θράκη, τα οποία δεν θα είναι θνησιγενή και θα στοχεύει σε μια δυνατή οικονομία.
«Μια δυνατή οικονομία Θράκης, η οποία θα στηρίζεται στην ανταγωνιστικότητα των προϊόντων και στις καλά αμειβόμενες θέσεις», υπογράμμισε ο κ. Αγγελίδης.
Μια οικονομία η οποία θα ενσωματώσει και θα αξιοποιήσει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της γειτνίασης με νευραλγικές αγορές της Ανατολής και των Βαλκανίων.
Το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της Θράκης και η νέα δέσμη κινήτρων θα αποτελέσει το θέμα της νέας Διακομματικής Επιτροπής Θράκης, στην οποία πρόεδρος έχει τοποθετηθεί η Ντόρα Μπακογιάννη.
Η συνέντευξη του κ. Αγγελίδη στην ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: