Μεγάλος ο φόρτος εργασίας για τους εργαζόμενους και την Διοίκηση της ΔΕΥΑΚ την περίοδο του καλοκαιριού. Κύρια μέριμνα να μην υπάρχουν αρρυθμίες στην λειτουργία των υπηρεσιών, των δικτύων, των εγκαταστάσεων αλλά και στην παροχή νερού. «Έχουν δρομολογηθεί πολλά έργα ύδρευσης με αποτέλεσμα να προκαλούνται βλάβες στα παλιά δίκτυα και ολιγόωρες διακοπές νερού.» παραδέχεται  ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κος Νότης Χαραλαμπίδης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής όπως σημειώνει ο κος Χαραλαμπίδης το τελευταίο διάστημα οι διακοπές νερού  έχουν εκμηδενιστεί. «Έχουμε κάνει δύο –τρεις νέες γεωτρήσεις και θεωρούμε ότι στο επόμενο διάστημα δεν θα έχουμε έλλειψη νερού. Συνήθως εμφανίζονται το καλοκαίρι, πάντως είμαστε αρκετά καλά προετοιμασμένοι. Λόγω των έργων που γίνονται ενδεχομένως να προκαλούνται και κάποιες διακοπές» δηλώνει.

Ο κος Νότης Χαραλαμπίδης, πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ

Μιλώντας για τις εργασίες του Βιολογικού στο Φανάρι της Ροδόπης που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη εξηγεί πως επειδή δεν υπήρχαν σχέδια του παλιού δικτύου ιδιαίτερα το πρώτο χρονικό διάστημα προκαλούνταν σπασίματα και διακοπές στην παροχή. «Παρόλο αυτά έχουμε φροντίσει ως υπηρεσία, έχουμε βρει όλες τις δικλίδες ασφαλείας και γίνονται περισσότερες διερευνητικές τομές, οι οποίες πληρώνονται, για να εντοπιστεί το παλιό δίκτυο, έτσι το τελευταίο διάστημα δεν έχουμε προβλήματα. Υπάρχει η κατανόηση των πολιτών από τους οποίους ζητάμε να αντιληφθούν τη σημαντικότητα του έργου που κάνουμε, έχουμε την στήριξη τους, τώρα δεν έχουμε προβλήματα, αυτά που προέκυψαν το πρώτο διάστημα αντιμετωπίστηκαν αμέσως.» σημειώνει ο κος Χαραλαμπίδης καις το ερώτημα πότε θα είναι έτοιμο; Απαντά: «Θα δούμε αν θα είναι έτοιμο το ερχόμενο καλοκαίρι. Είναι μεγάλο έργο. Θέλω να πιστεύω πως ναι, του χρόνου θα είναι έτοιμο. Δουλεύουν τα συνεργεία εντατικά.»
Αναφερόμενος στις διακοπές που παρατηρήθηκαν σε: Νέο Σιδηροχώρι, Αγίους Θεοδώρους, Κόσμιο σημείωσε πως οι εργασίες στο δίκτυο της ΔΕΥΑΚ βρίσκονται ήδη στην 3η Φάση. «Προκλήθηκαν κάποια προβλήματα , φροντίσαμε αμέσως το νερό και η πίεση του τώρα είναι πολύ καλύτερη από ότι πριν. Μόλις ολοκληρωθούν αυτά τα έργα θα είναι σαφώς καλύτερα γιατί μιλάμε για ένα γηρασμένο δίκτυο το οποίο αντικαθίσταται.» σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ.

Τέλος, αναφερόμενος στην υπερβολική σπατάλη που σημειώνεται από ορισμένους/νες (πλύσιμο αυτοκινήτου, συχνό δρόσισμα της βεράντας, πότισμα μπαξέ κ.α.) σημείωσε: «Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών η κατανάλωση ανεβαίνει . Καλούμε τους πολίτες να είναι λίγο συγκρατημένοι όσον αφορά αυτού του είδους την κατανάλωση κι ελπίζουμε να αντιλαμβάνονται ότι η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να στερήσει το νερό από κάποιον άλλον.»
Φώτο: Νότης Χαραλαμπίδης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: