Το Φεστιβάλ Μαρωνείας – Σαπών 2020 συνεχίζεται και διοργανώνεται φέτος μέσα σε ιδιαίτερες συνθήκες λόγω του κορονοϊού «Λαμβάνοντας υπόψη τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που απαιτούνται και με υψηλό αίσθημα ευθύνης θ΄ απολαύσουμε ένα πρόγραμμα στοχευμένων εκδηλώσεων με εξαιρετικές παραστάσεις που αναδεικνύουν το ρόλο και την αξία του Αρχαίου Θέατρου Μαρώνειας.» δηλώνει ο δήμαρχος Ντίνος Χαριτόπουλος και σημειώνει πως πρόκειται για ένα μνημείο που ο δήμος στοχεύει να το εντάξει στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco.

«Επιθυμώ να ευχαριστήσω θερμά την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη για την ένταξη του Θεάτρου στις εκδηλώσεις του ΥΠΠΟ ¨Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός ¨και τον Πρόεδρο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κομοτηνής κ. Ι. Κυριαζή για τη συμμετοχή του Θεάτρου στο Φεστιβάλ.» σημειώνει Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών προσθέτοντας πως πρόκειται για ένα ποιοτικό και ελκυστικό Φεστιβάλ.

Όλες οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας με ώρα έναρξης στις 21:00 το βράδυ. Το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ που δόθηκε στη δημοσιότητα έχει ως εξής:

Κυριακή 2 Αυγούστου/ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής
«ΜΗΝΙΣ
Project στην Ιλιάδα του Ομήρου»

Τετάρτη 5 Αυγούστου ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

«Χαλιμά» (1926)Θεόφραστος Σακελλαρίδης
Πέμπτη 6 Αυγούστου ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
«Θέλω να δω τον Πάπα!» (1920) Θεόφραστος Σακελλαρίδης

Τετάρτη 19 Αυγούστου /ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
««Βάκχες» Ευρυπίδη»
Σάββατο 29 Αυγούστου/ Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας

«Στα όνειρα των ποιητών»

Info

Για την παράσταση ¨ΜΗΝΙΣ ¨ του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, την Κυριακή 2 Αυγούστου η είσοδος είναι ελεύθερη και θα γίνει με δελτία δωρεάν εισόδου.
Η διανομή τους γίνεται από:
1) Σάπες: Κέντρο Κοινότητας, εργάσιμες ημέρες από τις 9 έως τις 2
2) Μαρώνεια: Δημοτικό Κατάστημα , 27,29 και 31/7/2020 από 9 έως τις 2
3) Κομοτηνή: Δημοκρίτειο Βιβλιοπωλείο, ωράριο καταστημάτων.
Για τις παραστάσεις της Εθνικής Λυρικής σκηνής , (5-6 Αυγούστου) του Ιδρύματος Μ. Κακογιάννη (19 Αυγούστου) και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας (29 Αυγούστου) ισχύουν τα κάτωθι:
Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο σε κάθε χώρο, όπου υπάρχει.

Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης
Προκρατήσεις εδώ: https: //digitalculture.gov.gr/

Σημειώνουμε ότι οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία. Ισχύει ο κανόνας της απόστασης των 1,5 μέτρων κατ’ ελάχιστον για ανοικτούς χώρους και 2 μέτρων για κλειστούς χώρους.

Μοιράσου το άρθρο: