Συνάντηση εργασίας με τον Περιφερειάρχη αν.Μ.Θ. κο Χρήστο Μέτιο, τους αντιπεριφερειάρχες και τους δημάρχους της αν.Μ.Θ. είχε η πρόεδρος της Διακοματικής Επιτροπής για τη Θράκη, η κα Ντόρα Μπακογιάννη και οι βουλευτές – μέλη της διακομματικής επιτροπής: Γ. Δελής, Ν.Γκαρά, Δ. Χαρίτου, Ε. Στυλιανίδης και Ι.Αχμέτ στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή.

«Ήδη από την κάθοδο του περιφερειάρχη στην Αθήνα η Επιτροπή είχε πάρει το μήνυμα ότι ένας από τους βασικότερους στόχους τους οποίους πρέπει να έχουμε είναι η υλοποίηση των δύο μεγάλων αρδευτικών έργων τα οποία χρειάζεται η περιοχή.» δήλωσε η κα Μπακογιάννη και σημείωσε «Βεβαίως αυτά τα έργα έχουν ένα πολύ μεγάλο κόστος. Θα πρέπει να τα αξιολογήσουμε και να έχουμε τα τελικά στοιχεία που θα μας φέρει η Περιφέρεια για να δούμε από πού και πώς θα μπορούν αυτά τα έργα να χρηματοδοτηθούν έτσι ώστε όταν η Επιτροπή θα τα προτείνει να είναι και βεβαία ότι έχει τη δυνατότητα της χρηματοδότησης για να μην μπούμε και εμείς στη Λογική στην οποία δυστυχώς αρκετές φορές έχουν μπει οι παλαιότεροι με ευχολόγια εδώ στην Θράκη τα οποία δεν γίνονται πραγματικότητα.»
Όπως τόνισε η πρόεδρος η δέσμευση της Επιτροπής είναι ότι πριν υπάρξει πόρισμα στο οποίο θα αξιολογεί τις προτάσεις της θα είναι και απολύτως βεβαία ότι οι προτάσεις αυτές είναι και ρεαλιστικές και μπορούν να πραγματοποιηθούν.

Για την αποχώρηση του Δημάρχου Κομοτηνής

Σχολιάζοντας την αποχώρηση του δημάρχου Κομοτηνής (ο κος Γκαράνης είχε αποχωρήση διαμαρτυρόμενος επειδή η κα Πρόεδρος δεν ενέταξε στο πρόγραμμα και επίσκεψη στο Δήμο Κομοτηνής, γιατί δεν προσεκλήθη ο πρόεδρος της ΠΕΔ και τέλος γιατί δεν έχει ανοίξει η Διακομματική Επιτροπή ξεχωριστή πλατφόρμα για την ΤΑ) δήλωσε «Ομολογώ ότι δεν τον κατάλαβα τον δήμαρχο της Κομοτηνής είναι ο μόνος δήμαρχος ο οποίος ενεφανίσθη εδώ πέρα αξιώνοντας να υπάρχει διαφορετική πλατφόρμα για την ΤΑ από ότι με τους υπόλοιπους, του εξηγήσαμε ότι δεν είναι εύκολο να στηθεί διαφορετική πλατφόρμα. Αυτή που υπάρχει τώρα μπορεί να δεχτεί από όλους προτάσεις, να ανεβαίνουν σε περίληψη και οι βουλευτές να τις διαβάζουν και αναλυτικά».

Για τα μέλη της Διακομματικής Επιτροπής

Αναφερόμενη στα μέλη της Επιτροπής τόνισε «Έχω την καλύτερη άποψη για τα μέλη της επιτροπή. Όλα τα κόμματα βάλανε στην επιτροπή εξαιρετικούς συναδέλφους μας. Πρόθεσή μας ήταν από την αρχή να κάνουμε μια Επιτροπή η οποία θα καταλήξει σε ένα υπόμνημα το οποίο θα είναι ρεαλιστικό και πραγματοποιησιμό και άρα όταν προτείνουμε κάτι θα ξέρουμε και από πού μπορεί να χρηματοδοτηθεί αυτός είναι ο στόχος μας από εκεί και πέρα ο λόγος μας ισχύει δεν μπορώ να έχω άλλη απόδειξη.»

Για την ανατολική Μακεδονία

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ανατολική Μακεδονία, καθώς υπήρξαν παράπονα από τις ΠΕ Καβάλας και Δράμας για αποκλεισμό τους από την Επιτροπή,  «το σχέδιο της Περιφέρειας είναι ενιαίο δεν θα υπάρξει καμία απολύτως εξαίρεση στην Περιφέρεια αλίμονο αν υπήρχε. Είναι μια ενιαία περιφέρεια. Ο Περιφερειάρχης είναι της αν.Μ.Θ. είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε θέματα όλη της Περιφέρειας, θα συναντήσω τους προέδρους των Επιμελητηρίων από την Καβάλα και την Δράμα δεν υπάρχει λόγος να διαμαρτύρονται έχει πάντοτε μια ιδιαιτερότητα η Θράκη όλοι το γνωρίζουμε είναι η δεύτερη φορά που γίνεται μια διακομματική επιτροπή για την Θράκη κι ελπίζουμε να έχει ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία από την πρώτη.»
Φώτο. Η κα Ν.Μπακογιάννη τώρα της σύσκεψης φώτο- ρεπορτάζ-κείμενο:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: